To je to što me zanima!

Ugledni klijenti: Hotel u kojem Todorića čeka slobodno mjesto

U boravku zdanja na kraju grada uživali su bivši premijer Ivo Sanader, potpredsjednik vlade, gradonačelnici, nogometni mogul Zdravko Mamić, poduzetnici...
Vidi originalni članak

Niz slavnih, bogatih i moćnih prodefilirao je kroz istražni zatvor Remetinec otkako je 2007. vlada krenula u oštar obračun s korupcijom, što je bio jedan od preduvjeta da Hrvatsku prime u EU.

Bivši premijer Ivo Sanader bio je smješten na ženskom odjelu, a zbog sigurnosnih razloga i pravo na šetnju zatvorskim dvorištem koristio je kad i zatvorenice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivši premijer je jedno vrijeme ćeliju dijelio s vozačem koji je pijan usmrtio dijete. I potpredsjednik u Sanaderovoj vladi Damir Polančec neko je vrijeme proveo u pritvoru.

- Istina je voda duboka, a ja se u njoj neću utopiti - rekao je nakon izlaska Polančec.

Zdravko Mamić je rekao kako je u Remetincu imao spektakularnu sobu i kako je prije izlaska na slobodu plakao skupa s cimerima kao kišna godina.

- Moram reći da su hrana i smještaj iz 16. stoljeća - rekao je nakon izlaska Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brojni pritvorenici su se žalili da nemaju s čime guliti voće i povrće. Neki su se koristili poklopcem od paštete koji su naoštrili.

- Jedna od važnih stvari u zatvoru je žlica. Ona vam je jedini pribor za jelo. Htjeli, ne htjeli, s njom naučite kako raskomadati meso - naučio je Tomislav Saucha.

Pritvorenici imaju pravo na dva sata šetnje dnevno, a ostalo vrijeme su u ćelijama u kojima ih je po šest-sedam.

- Što te ne ubije, to te ojača. Samo treba preživjeti. Čitao sam, vježbao i molio Boga - rekao je Milan Bandić, koji je u Remetincu čitao Krležu, Andrića i A. B. Šimića.      

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 106

  • 17.10.2017.

    Nikada Todoriće nećete viditi iza rešetaka. Nisu oni bezveze u Engleskoj gdje je dovoljno dati izjavu da si politički progonjen pa da se odluka o izručenju rasteže godinama. A i pravo i ima. Dok su mu to sve omogućavali, a on ih zauzvrat futrao bio im je dobar. Do tad nitko nije brinuo o rastu dugova jer su svi kratkotrajno razmišljali o vlastitoj koristi. Sad kad je došlo do grla, sad bi se opralo ruke zatvaranjem Todorića. E, malo su se zajebali.

  • ursuss 17.10.2017.

    ne treba Todorić u Remetinec... već oni koji su mu to omogućili i za isto uzeli pinku...

  • domoljub029 17.10.2017.

    Kako to pjesnički zvuči ; dođi Ivice ,čeka te hotel u Remetincu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare