To je to što me zanima!

Ugljan: Liburnijin bus u samo deset minuta potpuno izgorio

Autobus se zapalio zbog kvara na visokotlačnoj cijevi u srijedu ujutro. Vozač je pokušao ugasiti vatru, ali autobusu nije bilo spasa. Izgorio je u nekoliko minuta
Vidi originalni članak

Liburnijin autobus planuo je u srijedu oko 7.15 sati na otoku Ugljanu i za desetak minuta potpuno izgorio. U Mercedesovu autobusu bili su vozač i mehaničar koji su primijetili da nešto nije bilo u redu s vozilom te su krenuli u Lamjanu u radionicu. Na putu prema radionici se zapalio.

Požar je gasio vozač s nekoliko vatrogasnih aparata koji su bili u vozilu, ali autobusu nije bilo spasa. Ozlijeđenih nema, a šteta je oko 60.000 eura. Požar je vjerojatno buknuo zbog kvara visokotlačne cijevi koja ubrizgava gorivo. 

Direktor prijevozničkog poduzeća Liburnija Edvin Šimunov kaže kako je to bio jedan od boljih autobusa. Kaže da autobusi inače jako brzo planu ako požar krene zbog kvara na instalacija jer u spremniku ima puno goriva, u motoru dosta maziva, a materijal od kojeg je unutrašnjost napravljena je također lakozapaljiv. Vatrogasci dragovoljci iz  DVD-a Kali, Preko i Pašman koji su krenuli gasiti vatru stigli su na zgarište.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • stunt Zd 12.05.2011.

    autobus je bio star 10 godina i vrijednost mu je bila 50-60 000 eura!!

  • dalmatinac12345 11.05.2011.

    realno materijalna šteta je ok 2-3000 eura ! ma o kakvoh 60 000 eura ovaj direktor priča , da nije raznih veza i vezica NIJEDAN taj BUS nebi proša tehnički !!!!! pa pogledajte kad mu idete u susret on je 30 cm . van škvare , prednje ljevo kolo vozi po biloj srednjoj crti a zadnje desno van kolnika !

  • Tureburevalja 11.05.2011.

    Koliko se ulaže u Autobuse još moramo biti sretni!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare