To je to što me zanima!

'Ugriz se ne liječi ubijanjem': Protiv eutanazije pasa lutalica

Prema procjenama u Sarajevu je oko 13.000 lutalica. Prema novom zakonu pse bi eutanazirali u azilu ako ih netko ne udomi u roku 15 dana nakon što ih se uhvati
Vidi originalni članak

Nakon što su proteklog ljeta pred parlamentom BiH prosvjedovale bebe, u nedjelju su prosvjedovali psi koji su s vlasnicima tražili da se ne potvrdi zakon koji bi doveo do masovne eutanazije pasa lutalica

Sarajevo su preplavili psi lutalice i prema procjenama britanskog 'Dog's Trusta' trenutno ih je na ulicama oko 13.000. Zbog toga je Parlament BiH izmijenio Zakon o dobrobiti životinja, a izmjena predviđa ubijanje psa u azilu ukoliko ga se u roku od 15 dana nakon hvatanja ne udomi. 

Zakon je prošao Predstavnički dom Parlamenta, i čeka se njegova potvrda u Domu naroda, a udruge ljubitelja pasa se nadaju da mogu spriječiti njegovo konačno donošenje. 

Prosvjed je održan pod parolom 'Rješenje DA - eutanazija NE'.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Yassa 15.12.2013.

    koje budalaštine tko želi imati psa neka se brine za njega

  • diba_1 15.12.2013.

    pristalica sam da se nađe najbolje riješenje za pse, ali BIH ima drugih večih problema osim pasa, pa nitko da izađe na ulicu, večina stanovištva im je na rubu gladi, samo je ove godine ostavljeno182 djece od strane roditelja, pa nitko ni to pitanje da riješi, mnogo je večih probema ali i njihova vlada gura one manje vrijedne da se stvara privid o dobroj situaciji., kao i naša, sve propalo a glavna tema su psi.

  • 100KA_1 15.12.2013.

    bezizlazna situacija koju ce platiti mnoge predivne oci, stat ce veseli repovi mahati...laka im zemlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare