To je to što me zanima!

Ugrožene životinje ugibaju, a mogli su ih sve već spasiti

U splitskom zoološkom, koji je službeno zatvoren u rujnu prošle godine, još je tristotinjak životinja. Navodno je lani uginulo između 20 i 40 životinja
Vidi originalni članak

Dva mjeseca trebalo je ravnatelju splitskog Zoološkog vrta da “sazna” za odluku Gradskog vijeća o zatvaranju tog ZOO užasa i preseljenju svih životinja.

Navodno je tijekom prošle godine uginulo između 20 i 40 životinja, no službene je podatke nemoguće dobiti.

- Nema potrebe za panikom. Ljudi umiru, a životinje ugibaju. To je prirodno. Majmuni su umrli od starosti - rekao nam je ravnatelj ZOO-a Nediljko Ževrnja. Ibrahim Agačević iz Udruge Terra, međutim, kaže kako su se, prema neslužbenim saznanjima, dva majmuna izranjavala do smrti. To se, napominje, ne bi dogodilo da su imali adekvatan smještaj. Na katastrofalne uvjete već godinama upozorava i njemačka veterinarka, dr. Eva Maria von Wick. Više puta besplatno je nudila pomoć u edukaciji osoblja, no nitko nije prihvatio njezine savjete.

Ivo Cagalj/PIXSELL

- Našla sam smještaj za životinje u Nizozemskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Ali Grad očekuje da netko preuzme životinje bez da potroše ijednu kunu - kaže zgrožena veterinarka.

U četiri mjeseca dogovorili su da će medvjedi otići u utočište Kuterevo, a bjeloglavi supovi Udruzi Grifon. No u splitskom zoološkom, koji je službeno zatvoren u rujnu prošle godine, još je tristotinjak životinja.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 14.02.2015.

    Evo vam prikladan slogan: Hrvatska - neznanje. nerad i nemar!

  • El Tractor 14.02.2015.

    Sramota, pustite životinje da uživaju u životu!

  • 13.02.2015.

    Ovo je ZLOCIN,sram vas bilo ostavljat jadne zivotinje u muci u kavezima ,a lova se trosi na kojekakve bedastoce !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare