To je to što me zanima!

'Uhićene se sumnjiči za ratni zločin, a ne zločinački pothvat'

Državno odvjetništvo BiH navodi da se radi o zločinima protiv čovječnosti i ratnom zločinu protiv ratnih zarobljenika po zapovjednoj i osobnoj odgovornosti
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine opovrgnulo je u četvrtak da se u predmetu ratnih zločina na području općine Orašje protiv generala HVO-a Đure Matuzovića i drugih radi o zajedničkom zločinačkom pothvatu. 

U priopćenju dostavljenom iz Državnog odvjetništva BiH navodi se "da se u predmetu za ratne zločine u Orašju, ne radi o kvalifikaciji zajedničkog zločinačkog pothvata, već da se navedeni sumnjiče za kaznena djela ratnog zločina".

Pri tome se pojašnjava kako se radi o zločinima protiv čovječnosti i ratnom zločinu protiv ratnih zarobljenika po zapovjednoj i osobnoj odgovornosti. 

- Državno odvjetništvo BiH u proteklom je desetljeću procesuiralo stotine optuženih za ratne zločine, svih nacionalnosti iz svih vojnih struktura, te postupa po najvišim standardima procesuiranja predmeta međunarodnog humanitarnog prava, o čemu smo informirali i veleposlanika Republike Hrvatske u BiH, koji je posjetio Državno odvjetništvo BiH- navodi se u priopćenju.

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je istaknuo, ne navodeći konkretno primjer uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju, da su za Hrvatsku neprihvatljive političke formulacije koje uključuju 'pojedine akte pravosudnih tijela BiH koje sadrže koncept udruženog zločinačkog pothvata u odnosu na Hrvatsku'.

Idi na 24sata

Komentari 298

  • teleturm 04.11.2016.

    HDZ-ovci boluju od kolektivne amnezije ???...kotromanović kaže da se ne bi čudio da ga uhite,pa i krstičevića..vasu

  • miilivi 03.11.2016.

    ma uzas,

  • efteling 03.11.2016.

    Bas sam naivan...Mislio da su samo Srbi ubijali,klali i silovali...kad ono i Hrvati im se pridruzili...Pa sram vas bilo sto ste me lagali...ali oprastam vam jer je to bilo vise za unutrasnju upotrebu...mlada demokracija...a sad cemo opet videti cirkus u sudnici...Ne secam se,zaboravio sam,patim od amnezije...imam mesecnicu ....itd. itd....

Komentiraj...
Vidi sve komentare