To je to što me zanima!

Uhitila ga SIPA: Sarajlija htio otići u Siriju i boriti se za ISIL

Tužiteljstvo BiH ga za sada tereti za kazneno djelo protuzakonitog pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama. Uhićeni je priveden na ispitivanje
Vidi originalni članak

Policajci Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) u srijedu su u Sarajevu uhitili muškarca povezanog s terorističkim aktivnostima, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH koje istražuje taj slučaj.

U priopćenju državnog tužiteljstva nije naveden identitet uhićenog osim činjenice da je riječ o osobi mlađe životne dobi.

Portal Žurnal blizak sigurnosnim službama objavio je da je riječ o stanovitom Amiru Haskiću.

Sigurnosne agencije u BiH pribavile su informacije da je uhićeni bio u kontaktu s osobama koje borave na ratištima u Siriji i Iraku i bore se u redovima terorističke organizacije Islamska država (ISIL).

Uhićeni se u tim kontaktima raspitivao o mogućim načinima odlaska u Siriju i Irak kamo je i sam planirao otputovati kako bi se pridružio teroristima.

Tužiteljstvo BiH ga za sada tereti za kazneno djelo protuzakonitog pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama. Uhićeni je priveden na ispitivanje, a nakon toga će biti donesena odluka o eventualnom određivanju pritvora.

Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli da u suradnji s policijskim agencijama i OSA-om, ali i inozemnim obavještajnim agencijama poduzimaju kontinuirane mjere kojih je svrha otkriti i sankcionirati državljane BiH koji se pokušavaju pridružiti paravojnim ili parapolicijskim postrojbama.

Sigurnosne agencije u BiH su u lipnju u takvom pokušaju spriječile Enesa Mešića. Zakonskim mjerama u proteklih godinu i pol praktično je potpuno prekinut odlazak državljana BiH na sirijska i iračka ratišta.

Pretpostavlja se da je u vrijeme uspona tzv. Islamske države u njezine redove stupilo najmanje 160 vojno sposobnih državljana BiH od kojih je barem 50 na ratištu i poginulo. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • POTPEC 27.12.2017.

    Jednostavno ga pusti da ide ratovat, ali prije toga mu dati na znanje da mu se oduzima državljanstvo i svi dokumenti koje je ikada dobio. Povratak sa drugim dokumentima mu zabraniti.

  • Realan333 27.12.2017.

    Narodni heroj u Federaciji

  • Prva Proleterska 27.12.2017.

    Izgleda malo malouman ISIL-ovac , koji nezna gdje da ide prema Siriji ! Pa prijatelju Jahorina Zenica Novi Pazar Priština i ti stigao !

Komentiraj...
Vidi sve komentare