To je to što me zanima!

Uhitili 29 pedofila: Uživo pratili seksualno iskorištavanje djece

Policijska istraga počela je 2012., a obuhvatila je 12 zemalja. Među uhićenima je 11 Filipinaca. Istražuju još 733 ljudi, a spasili su 15 djece starosti od 6 do 15 godina
Vidi originalni članak

U međunarodnoj policijskoj istrazi razotkriven je lanac pedofilije preko kojeg je uspostavljena  web stranici koja je uživo prenosila seksualno iskorištavanje djece. Nakon otkrića stranica je ugašena. 

U operaciji Endeavour koja je obuhvatila 12 zemalja uhićeno je 29 ljudi, uključujući 11 Filipinaca. 

Osumnjičeno njih 733

Britanska, filipinska i australska policija provjerava još 733 osumnjičenihSpašeno je 15 žrtava u dobi od 6 do 15 godina, piše The Telegraph.

To je jedan od najvećih problema Filipina

Seksualno iskorištavanje djece jedan je od najvećih problema s kojim se Filipini bore. Vrlo često i roditelji sudjeluju u izrabljivanju djece, rekao je viši nadzornik Gilbert Sosa šef filipinske cyber kriminalne jedinice. Siromaštvo je prisililo brojne maloljetnike na prostituciju te Cybersex, posao koji se velikom brzinom širi zemljom.

Operacija Endeavour započela je 2012. otkrićem snimki s pedofilskim sadržajem  na jednom britanskom računalu.

Britanska kriminalistička agencija je objavila da su u tri druge istrage, koje su se bavile seksualnim izrabljivanjem maloljetnika putem interneta, osumnjičene 733 osobe diljem svijeta. Od toga 139 osumnjičenih otkriveno je u Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 16.01.2014.

    Generalno sam protiv smrtne kazne, ali u ovakvim slučajevima valja napraviti iznimku. Bez grižnje savjesti.

  • SWEET CHILD 16.01.2014.

    "Operacija Endeavour započela je 2012. otkrićem snimki s pedofilskim sadržajem na jednom britanskom računalu." - U Britaniji, baš sam iznenađen, nebi nikad rek'o...!

  • projekt_venus 16.01.2014.

    Za pedofile nema drugog rješenja osim kastracije. Nikakvi zatvori i kazne ih ne mogu promijeniti. Pedofil zauvijek ostaje pedofil.

Komentiraj...
Vidi sve komentare