To je to što me zanima!

Uhitili Čeha s kovčegom punim reptila, htio ih prešvercati u EU

Bilo je tu 15-ak primjeraka zmija otrovnica, nekoliko mladih boa, žaba, puževa, guštera i kornjača. Dvije su životinje su već bile mrtve. Čehu prijeti 10 godina zatvora
Vidi originalni članak

Češki državljanin Karel Abelovsky (51) uhićen je 7. prosinca na međunarodnom aerodromu Ezeiza blizu Buenos Airesa, priopćila je u ponedjeljak argentinska policija. Dok mu je kovčeg prolazio provjeru carinici su uočili veliku količinu "organskih tvari koje se miču". Otvorivši kofer imali su što vidjeti. Čeh je u Europu htio "prošvercati" najmanje 247 reptila i mekušaca.

Bilo je tu 15-ak primjeraka zmija otrovnica, nekoliko mladih boa, žaba, puževa, guštera i kornjača. Dvije su životinje su već bile mrtve, a ista sudbina vjerojatno bi snašla većinu da je kovčeg uspio proći provjeru. Abelovsky je optužen za pokušaj teškog krijumčarenja. Prijeti mu kazna od 4 do 10 godina zatvora, prenosi češki Blesk.

Inače, stručnjaci su istaknuli kako bi u Češkoj eventualne žrtve ugriza pronađenih zmija podlegle ozljedama jer ta zemlja nema protuotrov za otrove endemičnih vrsta Južne Amerike, od kojih su neke vrlo rijetke i pod zaštitom su CITES-a.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ružanprljavzao 27.12.2011.

    čeh smrad

  • objektiva40 26.12.2011.

    eee... ovo se zove švercer.....

  • timica2 26.12.2011.

    Neka su ga uhitili,da bi zaradio u stanju je mučiti životinje.Osim šverca,postoji i drugi način zarade,samo se treba potruditi.!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare