To je to što me zanima!

Uhitili direktora (52), oštetio je brodogradilište za 4 mil. kuna?

Rijeka: Policija sumnja kako je predsjednik uprave brodogradilišta u 2009. godini sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova...
Vidi originalni članak

Riječka policija je dovršila istragu nad Riječaninom (52) kojega sumnjiče da je, kao predsjednik uprave brodogradilišta na području Primorsko-goranske županije, u 2009. godini sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova. Ugovore je sklopio iako je znao za dvije povoljnije ponude stranih tvrtki. Ugovorima je brodogradilište oštećeno za oko 4,37 milijuna kuna. Policija je utvrdila i da je 2007. godine splitskom trgovačkom društvu dostavio ponudu robe svog stalnog dobavljača čime je neovlašteno priopćio podatke koji su poslovna tajna. Riječanin je kazneno prijavljen. 

Prema neslužbenim informacijama riječ je o brodogradilištu 3. maj na čijem je čelu, prema riječima Juraja Šoljića, predsjednika Odbora hrvatske brodogradnje, u vrijeme koje se spominje u istrazi bio Željko Starčević. Šoljić kaže kako zadnje dvije i pol godine upozoravaju na nepravilnosti u nabavi materijala i plaćanju dobavljača za 3. maj.

- Upozoravali smo da se limovi za brodogradilište nabavljaju preko jedne bečke firme po višoj cijeni nego što bi trebalo. Prije dva dana ministra Popijača nazvao je naš kolega iz Splita i upozorio ga da postoje indicije u sklapanje štetnih ugovora - rekao je Šoljić. 

Inače, Starčević je smijenjen s funkcije direktora 3. maja nakon što su u javnost dospijeli podaci da je na troškove reprezentacije (ručkovi u riječkim i kavrnerskim restoranima, rent-a-car) u samo godinu dana potrošio više stotina tisuća kuna. Trenutno radi u talijanskom predstavništvu tvrtke Wartsile. U kratkom telefonskom razgovoru rekao nam je da je na čelu predsjednika Uprave brodogradilišta 3. maj bio od studenog 2008. do siječnja 2010. godine, te da je poslove obavljao stručno i pošteno. O kaznenoj prijavi, govori, nema saznanja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • TomaAkvinski 03.02.2011.

    Što se sada svi čudite kao puran glisti, kao da je lopovluk i pljačkanje tvrtki koje neprestano posluju s gubicima nešto novo... Kako je HPB počela poslovat sa 50 i nešto milijuna kuna dobiti čim je uhićen tata-mata Protega,ha?? Sve takve koji se na taj način masovono obogate ili upropaste radnike ili neku firmu treba na min 40 god spremit iza rešetaka i naravno oduzeti svu, ali SVU imovinu pa neka mu onda i djeca gladuju skupa sa finim ženama koje se okolo šepure u krznenim bundicama od po 50 tisuća kuna...To je naš hrvatski san... Nažalost

  • cvijeće 03.02.2011.

    pa do kad više,gdje je kraj ovom lopovluku,ova vlada da ima i malo karaktera otišla bi....

  • user_52870 03.02.2011.

    Jedini problem su politika,menađeri,šefovi i zato sve kod nas propada,a ne zbog recesije Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.puknit ću više!

Komentiraj...
Vidi sve komentare