To je to što me zanima!

Uhitili direktora iz Preloga: Sklopio ugovore o zajmu i sebi na račun isplatio 2 milijuna eura

Temeljem ugovora o zajmu, a prema njegovom nalogu kao direktora, novac sa računa tvrtke isplatio je na svoje račune te mu je isplaćena i gotovina
Vidi originalni članak

Međimurska policija podnijet će kaznenu prijavu protiv muškarca (45) zbog zlouporabe povjerenja u poslovanju, nakon što su otkrili muljažu tešku dva milijuna eura.

Policija je temeljem prijave tvrtke u Prelogu i zahtjeva županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu dovršila istragu kojom su otkrili prevaru 45-godišnjaka.

Sumnja se da je kao direktor i odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Preloga, u razdoblju od siječnja 2021 do svibnja 2023.  s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, sklopio nekoliko ugovora o zajmu s pripadajućim aneks ugovorima. 

Temeljem tih ugovora, a prema njegovom nalogu kao direktora, izvršen je prijenos novčanih sredstava sa žiroračuna spomenutog trgovačkog društva na njegove osobne tekuće račune. Ujedno, na isti način izvršene su mu i isplate u gotovini putem blagajne spomenutog trgovačkog društva. Na opisane načine za sebe je pribavio znatnu imovinsku korist te prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu iz Preloga u ukupnom iznosu nešto većem od 2 milijuna eura.

Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ronin hood 05.10.2023.

    Za par dana ce ga pustit kao i sve druge...

  • 05.10.2023.

    Ime i prezime ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare