To je to što me zanima!

Uhitili dvojicu pod sumnjom da su planirali teroristički napad

Ta dvojica, 46-godišnji Iračanin i 29-godišnji Nigerijac održavali su veze s "osobama na popisima (organizacije) Islamske države", rekao je za AFP glasnogovornik državnog odvjetništva
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa skupinom Islamskom državom (IS) i da su pripremali "težak nasilni čin" privedeni su u četvrtak u Njemačkoj, doznaje se od policije i državnog odvjetništva koji ipak kažu da nema "konkretne prijetnje" za stanovništvo.

Ta dvojica, 46-godišnji Iračanin i 29-godišnji Nigerijac održavali su veze s "osobama na popisima (organizacije) Islamske države", rekao je za AFP Thomas Steinkraus-Koch, glasnogovornik državnog odvjetništva u Muenchenu.

"Nastojat ćemo to provjeriti do sutra", dodao je. Zatim ćemo ih "izvesti pred sudca i smjestiti u pritvor ili ih pustiti", dodao je.

"Kako sada stvari stoje, nema konkretne prijetnje za stanovnike", dodaje bavarska policija u priopćenju.

Dvojica osumnjičenika su tijekom poslijepodneva privedena u Bavarskoj.

Kako je list Sueddeutsche Zeitung objavio na svojoj stranici, jedan je uhićen u Muenchenu, a drugi u Fuerstenfeldbrucku, blizu bavarske prijestolnice.

"Ova dvojica su identificirana kao mogući osumnjičenici (koji mogu počiniti) težak nasilni čin", ističe policija u priopćenju.

S obzirom da prva istraga nije omogućila da se "konkretna sumnja potvrdi ili odbaci", "istražitelji su odlučili odmah privesti dvije osobe kako bi se otklonila svaka opasnost", dodaje.

U pretresu zasad nije pronađen "nikakav sumnjiv predmet", dodaje glasnogovornik policije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Stručnjak za sve 08.04.2016.

    kad uhite nekog zbog planiranja svi govore kako se time mazu oci, a kad se desi nesto svi govore da su nesposobni sprijecit...pa ko ce vama ugodit

  • Mislilac 08.04.2016.

    Sve će više biti pretresa a sve manje sigurno.

  • Nemo22 08.04.2016.

    I ja isto planiram teroristički napad! Koje budale! Nisu normalni! Kad gledaš ove američke serije kako je odvratno kako suptilno mediji rade to da negativci ispadnu rusi,muslimani...a Rocky sve spašava.Grozno! Sramota.I ove vijesti....pa nema nista pametno nego ko je sta reka...sdp ili hdz...i obavezno pokraj imena ( MORA!) pisati i iz koje je stranke. Ovo je sve bolesno i ludo. U sta se svit pretvorija.Sami glupi ratovi.... i sta je najbolje NE potrebni! Katastrofa.....Pa jos i onaj mali žuti....koreanac se lipo igra,samo ne s igrackama,nego nasim životima,jer je njemu dosadno. U kojem kutku planete je mir? Treba mi samo 10m2. Strašno! :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare