To je to što me zanima!

Zagreb: Sanitarna inspektorica pila je i jela po zatvorenim restoranima. Uhitili su je

Navodno je vlasnicima lokala davala i savjete da na objekte stave oznaku 'Radovi u tijeku' i u slučaju dolaska inspektora kažu da to nisu gosti već radnici koji obavljaju građevinske radove
Vidi originalni članak

Protiv sanitarne inspektorice B.P. (57) otvorena je istraga jer je pogodovala kafićima i restoranima koji su radili unatoč zabrani zbog epidemioloških mjera. Ujedno joj je određen i istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno koje joj se stavlja na teret, javlja Telegram.

Poljak je 1. veljače ove godine nešto prije 15 sati došla u bistro Passage u Kranjčevićevoj ulici. USKOK tvrdi da su u tom trenutku tamo bili i gosti, odnosno da je lokal radio unatoč zabrani.

Sumnja se da je i inspektorica koristila usluge ovog bistroa, te ga na kraju nije prijavila pogodujući, tvrdi USKOK, vlasniku Toniju Rakasu.

KRŠILI MJERE VIDEO Racija u restoranu na Trešnjevci: Policija zatekla 34 ljudi, osam bilo bez maski

Inače u bistro Passage nekoliko dana kasnije upala je policija i tamo zatekla brojne goste kako jedu.

Vlasnik je preko odvjetnika poručio da se radilo o privatnom okupljanju.

Inspektorici se na teret stavlja da je 9. veljače također nešto prije 15 sati bila i u cafe baru Diana na Radničkoj cesti.

I tamo je, tvrdi se, zatekla goste te sama nešto konzumirala iako kafić zbog epidemioloških mjera nije smio raditi. No, istražitelji su utvrdili da ni u ovom slučaju nije podnijela nikakvu prijavu.

KRŠILI MJERE Jeli i pili 'na crno' u restoranu u Varaždinu, uhvatili 21 gosta

Dan kasnije, 10. veljače, goste je, navodi se u rješenju o otvaranju istrage, zatekla i u restoranu La nostra casa u Ulici kneza Mislava.

Lokal je, sumnja se, radio bez obzira što su još uvijek na snazi bile epidemiološke mjere, odnosno zabrana rada ugostiteljskih objekata. Gospođu Poljak tereti se da je i ovdje nešto pojela i popila, a na kraju protiv vlasnika nije podnijela nikakvu prijavu, niti je naložila zatvaranje restorana.

Telegram doznaje da je uhićena inspektorica vlasnicima lokala davala i savjete kako da izbjegnu sankcioniranje ako krše epidemiološke mjere.

Navodno im je sugerirala da na svoje objekte stave oznaku “Radovi u tijeku”, te da u slučaju da im upadne netko od njezinih kolega inspektora u nadzor kažu da se ne radi o gostima već o radnicima koji, eto, obavljaju građevinske radove.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Selo_malo 04.03.2021.

    Korumpirašica

  • 04.03.2021.

    Možda će kao rezerva sada uletiti u sabor. Tamo svi imaju imunitet...........

  • konavodez 04.03.2021.

    Ako nitko nije uhičen zbog sprovoda ne mozete ni inspektoricu uhititi..ili mozete .Ma mozete naravno sto hocete dok narod gleda i šuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare