To je to što me zanima!

U Njemačkoj uhitili liječnika pod sumnjom da je ubio pacijente koji su zaraženi korona virusom

Skandal u Essenu: Policija je izvijestila u petak kako su muškarca uhitili u srijedu te je priznao jedno od ubojstava navodeći da je htio pacijentu i obitelji skratiti muke
Vidi originalni članak

Njemačka policija istražuje liječnika (44) iz Essena zbog smrti dvoje pacijenata zaraženih korona virusom koji su bili u kritičnom stanju. Kako prenosi Reuters, dao im je smrtonosnu injekciju.

Liječnika koji je radio u Sveučilišnoj bolnici od veljače sumnjiče da je usmrtio muškarce stare 47 i 50 godina koji su bili na intenzivnoj njezi. Policija je izvijestila u petak kako su muškarca uhitili u srijedu te je priznao jedno od ubojstava navodeći da je htio pacijentu i obitelji skratiti muke.

Kako navodi Bild, liječnik je obitelj pacijenta izvijestio prije nego je muškarcu dao injekciju. Reuters navodi da sudskom odlukom od prošle godine pacijenti mogu zatražiti pomoć u okončanju života pri iznimno teškim bolestima, ali nije poznato je li to bio i ovdje slučaj.

Bolnica u Essenu suspendirala je liječnika i izvijestili su da surađuju s policijom u ovom slučaju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Christian95 20.11.2020.

    Prvo tocno prevedite pa onda objavite, u nijednom clanku ne pise da su bolovali od covida.

  • T1000 20.11.2020.

    u čemu je problem...ako je pacijent to izričito tražio i ako je liječnik obavjestio rodbinu da će dati injekciju...sve je po zakonu....kod nas ne mozeš ni zatražiti pomoć da umreš,nego umireš u najtežim mukama

  • Izbotoksirani Senilac 20.11.2020.

    Pišu li se preminuli pod umrle od COVID-a ili sa COVID-om?

Komentiraj...
Vidi sve komentare