To je to što me zanima!

Uhitili pijanog pilota koji je želio poletjeti za Ameriku

AMSTERDAM: Policija je dobila dojavu da je pilot pijan te su upali u avion i izveli ga van. Odveli su ga na triježnjenje, a dobio je kaznu od 910 dolara
Vidi originalni članak

Američkog pilota (52) izvukli su iz kokpita prije no što je trebao poletjeti iz amsterdamske zračne luke Schiphol za New Jersey. Napuhao je 0,23 promila alkohola što je više od 0,18 promila koliko je dozvoljeno u Nizozemskoj. Policija je navodno zaprimila anonimnu dojavu da je pilot pijan te su upali u avion i izveli ga van. Nakon privođenja su ga odveli u službene prostorije na triježnjenje, a dobio je i kaznu od 910 dolara (oko 5000 kuna). Glasnogovornik kompanije Delta, za koju pilot radi, kaže kako su pokrenuli vlastiti istragu i suspendirali kapetana do završetka istrage u Nizozemskoj.
- Politika Delte je da piloti ne smiju imati ni najmanju količinu alkohola u organizmu dok voze - izjavio je glasnogovornik Anthony Black. Dodao je kako su svih 200 putnika, koliko ih je bilo na letu 35, prebacili na drugi let za četvrtak. Iako nije htio reći o kojem tip aviona se radilo, navodno je riječ o Boeingu 737.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • uvijek istina 15.09.2010.

    @Igorjaoigor ima istine da avionu padaju i iz tehničkih razloga ali isto ima istine da niti jedna avio kompanija neće priznati da i piloti voze pijani jer tad gube rejting i nitko neće sjesti u avio od aviokompanije koja bi ti priznala već bi izabrali drugu...a svima njima je bitna samo zarada :)

  • dssddssdsfggdsw 15.09.2010.

    @uvijek istina, očito da ti nemaš pojma o letenju ako misliš da avion pada radi nekih sitnih promila ili male čašice. Ne kažem ako pilot se nalije litre pive ili vina. Avioni padaju iz mnogih razloga, najviše tehničkih.

  • uvijek istina 15.09.2010.

    Eto zasto avioni padaju...vidio sam u jednoj zracnoj luci jer mi je kasnio let kad piloti kupuju u duty free shopu alkoholna pica...odlaze na terasu...cugnu i onda odlaze prema avionu...sramota...idiot glupi...u prosjeku je u avionu od 150 pa na vise ljudi...ako hoces sebe ubiti ima i laksi nacin a kaj moraju zbog takvih glupih pilota stradati i svi putnici :((

Komentiraj...
Vidi sve komentare