To je to što me zanima!

Uhitili terorista: Kod sebe imao planove napada na EURO?

Francuz kod kojeg su navodno pronađeni planovi napada na Europskom prvenstvu u nogometu koje počinje 10. lipnja, uhićen je u Ukrajini
Vidi originalni članak

Francuski državljanin kod kojeg su navodno pronađeni planovi napada na Europskom prvenstvu u nogometu koje počinje 10. lipnja, uhićen je u Ukrajini, javlja njemački Bild. Navodno je imao planove za 15 napada prije i tijekom prvenstva.

Riječ je o Gregoryju M. (25) koji je uhićen na granici s Poljskom 21. svibnja. On je švercao dva raketna bacača, pet kalašnjikova, 5000 metaka, 125 kilograma TNT-a i električne upaljače. Oružje je vrijedno 250.000 eura. Kako je to sve kupio, zasad se ne zna. Oružje je kupio u Ukrajini. Istražitelji su pretražili i njegovu kuću na sjeveru Francuske i tamo su našli eksploziv. Objavljen je i video njegovog uhićenja.

Podsjetimo, mediji su ranije pisali da je teroristička ćelija koja je izvela napade na Bruxellesu i Parizu planirala još jedan napad tijekom Europskog nogometnog prvenstva. 

Okriveno je kako su teroristi Islamske države planirali napad 11. lipnja, na utakmici Engleske i Rusije u Marseilleu.
Podaci koju upućuju na taj zaključak pronađeni su na računalu uhićenog Salaha Abdeslama koji je sudjelovao u terorističkim napadima u Parizu i Bruxellesu.

Vlasti su i dalje i traju istrage kako bi se spriječili bilo kakvi napadi. Svaku nogometnu momčad će čuvati 17 policajaca i dva agenta francuskih specijalnih postrojbi. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • _l_ 06.06.2016.

    i naš izbornik ima planove za napad na euro

  • nokia005 06.06.2016.

    Vrlo opasno EP, svasta moze da se desi. Nadam se da sa bracom Rusima sve biti u redu!

  • xy12 06.06.2016.

    Morat će ga pustiti ..ipak se tu radi o agentu CIA -e .....to su Fr. saveznici ,i naši ,naravno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare