To je to što me zanima!

Uhvaćeni sa sprejem u rukama: Pijani šarali po zagrebačkim zgradama pa se opirali policiji

Policija je naletjela na grafitere koji su šarali po zgradi na Črnomercu. Brzo su se bacili u bijeg i ignorirali naredbe sve dok policajci jednog nisu oborili i priveli u postaju...
Vidi originalni članak

Dva muškarca su u noći 4. rujna, malo iza ponoći, šarali po zgradi u Prilazu Gjure Deželića, izvijestila je zagrebačka policija. 

Policajci su naletjeli na njih dok su šarali zgrade sa sprejevima. Čim su vidjeli policiju, bacili su se u bijeg.

- Policajac je uspio oboriti jednog u Kačićevoj ulici, dok mu je drugi umaknuo. Oboreni muškarac je, sve do dolaska policijske 'marice', ležao svezan na podu okružen sprejevima koji su mu se prosuli iz torbe - rekao nam je čitatelj. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićeni grafiteri zgrade na Črnomercu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je muškarcima izdana naredba da stanu, oni ju nisu poslušali već su nastavili trčati. Jednog od njih su u obližnjoj ulici policajci sustigli, te ga svladali jer se opirao, da bi ga potom priveli u službene prostorije policije.

Prema policijskom izvještaju, jedan od njih je 40-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola na pročelju zgrada u nizu na dva kućna broja, zajedno sa, u ovom trenutku još nepoznatim počiniteljem, ispisao slova veličine 9x2 metra na jednom mjestu te slova veličine 20x30 cm na drugom mjestu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijeto je posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja s ciljem pronalaska drugog osumnjičenog.
 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • bezeveze 09.09.2023.

    I politicari trijezni kradu lazu i karaju narod pa nikom nis... Tuzna balkanska prica.

  • Splitski cvit 06.09.2023.

    Ne piše o kakvim se grafitima radi, neke fasade oslikane grafitima izgledaju puno bolje od golih oronulih fasada. Trebalo bi kažnjavati ovisno o sadržaju : one uvredljive, svastike i slično drastično kažnjavati.

  • __________ 06.09.2023.

    Ovim grafiti sprejerima treba, uz novčanu kaznu, naplatiti i trošak nove fasade. Ako nemaju novaca, naplatiti se pljenidbom, ovrhom ili zatvorskom kaznom u rad za opće dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare