To je to što me zanima!

Gadafija ubio zalutali metak, nije bilo naredbe da ga ubiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vijest o tome da je bivši čelnik Libije ubijen u Sirtu potvrdio je premijer Mahmud Džibril na konferenciji za novinare u Tripoliju. Objavljene su i Gadafijeve slike
Vidi originalni članak

Gadafi je mrtav, sigurno je mrtav, rekao je Abdullah Berrassali, glasnogovornik NTC-a za Skynews. Dodao je kako su mu pucali najprije u noge, a onda su ga pogodili i u glavu.

- Izgleda da su Gadafi i njegovi suradnici pokušali pobjeći. Pobunjeničke snage su ih pokušale uhvatiti i izgleda da je prema izvješćima koja nisu 100 posto točna, došlo do izmjene vatre. Gadafi je vjerojatno u pucnjavi teško ranjen - objasnio je glasnogovornik u četvrtak.

Vijest o tome da je bivši libijski čelnik ubijen u Sirtu potvrdio je libijski premijer Mahmud Džibril na konferenciji za novinare u Tripoliju. Ubrzo nakon informacija da je Gadafi ubijen pojavile su se i njegove fotografije i snimke koje su objavile svjetske agencije. 

Reuters prenosi kako je ministar prijelazne vlade potvrdio da je ubijen i Gadafijev sin Mutasim. Strani mediji prenose kako je ubijen i drugi Gadafijev sin Saif al-Islam.

Obama: Ljude u Libiji sada čeka puno posla

Glavni tajnik UN-a ​Ban Ki-Moon rekao je kako ljudi trebaju prepoznati da je ovo samo 'kraj početka' te da Libijcima sada treba zajedništvo. Kaže da je sada vrijeme za ponovnu izgradnju, a ne osvetu. Dodao je kako je smrt Moamera Gadafija povijesni trenutak za Libiju. 

Novonastalu situaciju u Libiji je komentirao i američki predsjednik Barack Obama, koji je istaknuo da sada ljude u toj zemlji čeka veliki posao. Ističe da građani Libije sada trebaju izgraditi demokratsku zemlju. Pozvao je sve građane Libije da surađuju s drugim zemljama te da poštuju ljudska prava.

NATO je izvijestio kako će okončati svoje akcije u Libiji u suradnji s UN-om te libijskim Nacionalnim prijelaznim vijećem.

Idi na 24sata

Komentari 284

  • čiri-biri 26.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • biberrr 23.10.2011.

    Bio je velik čovjek i velik vođa,stvorio je od Libije raj na zemlji. Bio je trn u oku Amerikancima i zapadnjacima jer nisu mogli za bagatelu do libijske nafte. Održao je riječ,ostao uz svoj narod i dao je život u borbi protiv imperijalista i domaćih izdajnika. Heroj,a ne zločinac! Zločinci su na drugoj strani.

  • brko1 23.10.2011.

    Dolje MMF, SAD i NATO - sluge ži.ovskog kapitala. Nije to Gadafi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare