To je to što me zanima!

'Ujedinili smo znanje i iskustvo cijelog zdravstvenog sustava'

Ministar Beroš sudjelovao je na Hrvatskom tečaju medicinskog odgovora na veliku nesreću te je poručio kako se na tečaju ujedinilo znanje i iskustvo cijelog sustava koji u ključnim trenucima pruža najbolje od struke
Vidi originalni članak

Slavonskobrodska Opća bolnica "Dr.Josip Benčević" bila je ovog vikenda domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću. Riječ je o poslijediplomskom tečaju Europskog društva za traumatologiju i hitnu kirurgiju, održan je u organizaciji Stožera Ministarstva zdravstva RH, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za katastrofe. 

Tečaju je nazočio i hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

- Zahvaljujući provedbi ove vrste edukacije zdravstvenih djelatnika, zdravstvenih i drugih timova osigurava se jedinstveni sustav medicinskog odgovora na velike nesreće i katastrofe, ali i kontinuirana provjera postojećih protokola s ciljem stalnog unapređenja zbrinjavanja hitnih pacijenata u velikim nesrećama i katastrofama. To je od iznimne važnosti, tome smo nažalost svjedočili unatrag kratkog vremena kad je Hrvatsku zadesilo više nesreća i katastrofa, moramo biti pripremni za te i takve stvari. Važno je kazati i to da se u ovoj, brodskoj bolnici slični tečajevi održavaju već 15 godina pod pokroviteljstvom Kriznog stožera i Ministarstva zdravstva već osim puta.

Do sada je kroz ovu vrstu tečajeva educirano 449 stručnih osoba, a na ovom tečaju u Brodu njih 60. Ovo je kompleksan ali jedini moguć organizirani odgovor na velike izazove. Pokazali smo što se može i mora u navedenim situacijama, osigurali smo sredstva da se ovakvi tečajevi organiziraju 10 regionalnih centara, moramo educirati uvježbati i stručnjake i u drugim regijama za ovakvu vrstu medicinskih odgovora - izjavio je ministar Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • VelikiPeder123 18.10.2021.

    idemo vili povedi nas💪

  • mrzimcovid 17.10.2021.

    Jel on ikad doma?

  • Linz 17.10.2021.

    Iskopat će Vili i tebe Uskok jednog dana................................. jâ kad ti kažem !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare