To je to što me zanima!

Ukinuli kaznu: Ponovno će mu suditi za ubojstvo ljubavnice

Županijski sud u Bjelovaru ima kontradiktorne izjave u obrazloženju presude kojom Nikolu Jozića osuđuje na 13 godina zatvora, stoga ju je Vrhovni sud ukinuo
Vidi originalni članak

Vrhovni sud ukinuo je presudu Nikoli Joziću (47), iz Prgomelja pokraj Bjelovara koji je nepravomoćno osuđen na bjelovarskom Županijskom sudu na 13 godina zatvora zbog ubojstva ljubavnice Darije Grubješić. 

Vrhovni sud, prihvaćajući Jozićevu žalbu, kazao je da su razlozi u obrazloženju prvostupanjske presude nejasni i u znatnoj mjeri proturječni. 

Ističu da je Županijski sud prihvatio navode obrane da je oštećenica na Jozića podigla pajser, koji joj je on istrgnuo iz ruke. 

Time je prvostupanjski sud prihvatio obranu okrivljenika da je on napadnut prije nego ju je udario pajserom. 

Međutim, u drugom odlomku obrazloženja navode da je ubijena pajser podigla kao obrambeni potez, a ne napad na Jozića. 

Stoga Vrhovni sud smatra da Jozić nije bio napadnut i da u ponovljenom postupku treba razriješiti ovu proturječnost. Ponovljeno suđenje će se održati pred izmijenjenim vijećem.

Jozić je 25. kolovoza prošle godine oko 17 sati na livadi između naselja Prgomelje i Breze, gdje je živjela Darija, nakon svađe metalnim montiračem, tkz. pajserom, svojoj ljubavnici zadao četiri udarca po glavi. 

Zbog višestrukih prijeloma lubanje, Darija je preminula na mjestu zločina.

Sud nije prihvatio Jozićeve tvrdnje da ju je udario u afektu nakon što je navodno ona njega napala. Jozić je već ranije osuđivan i to na tri godine zatvora zbog obiteljskog nasilja. 

U kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru od prošle godine. Kako je osuđen na kaznu veću od pet godina, to automatski znači ostanak u zatvoru do pravomoćnosti presude. Jozić je iz bjelovarskog premješten u varaždinski zatvor, jer je u zatvorskom dvorištu metalnim utegom pokušao udariti zatvorskog čuvara, za što ga čeka dodatno suđenje. Iza pokojne Darije ostalo je troje maloljetne djece. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ledo1 01.12.2014.

    taj lik je ionako dobio premalu kaznu za takav zločin kakav je počinio i još je u zatvoru pokušao ubiti pravosudne policajce znaći ima ubojstvo i pokušaj ubojstva pa za to 40 god bez problema bi trebao dobit

  • liliana 01.12.2014.

    Taj vrhovni sud uvijek odbacuje,samo da se skupljaju troškovi.Ne razumijem,zar je dobio previše?

  • mrgud2014 01.12.2014.

    Vrhovni Sud sve iole normalne i razumne presude zbog zareza vraća na ponovno suđenje ...prije neki dan je bilo ponovljeno suđenje ocu koji nije mogao gledati kćer kako se muči isto po nalogu Vrhovnog Suda , danas ovo ...dajte ljudi više ostavke očito da niste sposobni biti niti suci seoskih sudova a kamoli Vrhovnog ! U najgorem slučaju jeftinije je da sjedite doma i ne radite ništa !

Komentiraj...
Vidi sve komentare