To je to što me zanima!

'Ukleta' kuća Đ. Adlešič: Morala ju rušiti do temelja

Trosobni dom sve je tješnji za Adlešič i supruga Staška te sina Valentina, koji je u kuću uselio i djevojku, no morat će izdržati još neko vrijeme
Vidi originalni članak

Na žalost, ni ove se godine neću useliti u novu kuću. Mislili smo je samo renovirati, ali budući da su u podrumu zgrade napravljene preinake koje su ozbiljno narušile statiku kuće, morali smo je potpuno srušiti i graditi iznova. Naravno, to je značilo ponovno vađenje svih mogućih dozvola, komentirala je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič radove oko bjelovarske nekretnine koju je kupila početkom prošle godine. Trosobni dom sve je tješnji za nju i supruga Staška te sina Valentina, koji je u kuću uselio i djevojku, no u njemu će morati živjeti još neko vrijeme. Osim kredita od 100.000 eura kojim su isplatili vlasnike, Adlešiči su platili i potrebne dozvole, koje im zbog rušenja više ne vrijede te su ih morali iznova vaditi. Osim što se nalazi u neposrednoj blizni bjelovarskog HDZ-a, Adlešič je, kaže, vezana za taj kvart u kojem je odrasla i završila školu. Prednost nove lokacije je i ta što sve može obaviti pješice jer nikad nije položila vozački ispit. Iako je i nakon kupnje govorila kako moraju pažljivo zatvoriti financijsku konstrukciju, Adlešič nije bilo ni na kraj pameti da je sa suprugom kupila “mačka u vreći”. Upravo zbog dodatnih izdataka na koje nije računala, gradnja novog doma, kako kaže, malo krene, pa malo stane, no ipak više stoji.
- Možda bih i ubrzavala gradnju i preseljenje da su neka bolja i sretnija vremena. Ovako sam pustila neka stvari idu svojim prirodnim tijekom - komentirala je Adlešič. Kad je srušila kuću do temelja, Bjelovarom se proširila priča kako potpredsjednica Vlade ima privilegije i krši zakon, što ona oštro opovrgava.
- Za sve postoje valjane dozvole i sve je rađeno u skladu sa zakonom - tvrdi Adlešič.




JANDROKOVIĆEVA KUĆA RASTE

U susjedstvo predsjednika Sabora Luke Bebića i HDZ-ova Andrije Hebranga krajem godine će se useliti i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Kuću koju gradi s kumom Tomislavom Butinom iz dana u dan je sve veća, a u zemljište je uložio milijun kuna.  Dio novca za 120 kvadrata u zagrebačkom Ružičnjaku osigurao je kreditom, a možda će prodati udio u tvrtki.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • BrankoStojković 20.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 3 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • boresky 25.05.2009.

    Tako je uvjek bilo i tako će biti.Oni grade,mi crkavamo.BTW,Jandrokovićeva kuća nije loša,treba uvesti nacionalizaciju i u nju useliti 3,4 obiteljii!!!!!

  • MpH 25.05.2009.

    Ona nije ništa morala!! Sve poslove obavljaju radnici, sigurno nisu ona i njezini na baušteli s rukama do lakta u mortu i nosom punim prašine kao što nas je većina koji su gradili kuću!! Što se tiče \"statike\", temelji su se mogli sanirati, postoje ljudi koji to rade, zovu se ARHITEKTI... ;-) Nije smjela srušit staru kuću pa se sjetila \"loše statike\" i našla rupu u zakonu, za svoju urbanu vilu... Probajte vi srušit kuću koja je starija od 50 godina, a da niste Đurđa ili Ivo ili Milan... ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare