To je to što me zanima!

Ukleto selo: Umiru samo oni muškarci s imenom na "S"

Srbija: U tri mjeseca u selu Gornje Kordince umrlo je petero muškaraca i svima ime počinje na slovo "S". Po selu kruži priča da su muškarci s početnim slovom "S" ukleti.
Vidi originalni članak

Prvo je preminuo Stanojlo, pa Slobodan. Nakon njih umrli su Stojan i Sveta. Krenule su šale, no onda je preminuo Stole. Tada su šale prestale i ljudi su s epočeli bojati. U tri mjeseca u selu Gornje Kordince u Srbiji umrlo je petero muškaraca i svima ime počinje na slovo "S". Po selu kruži priča da su muškarci s početnim slovom "S" ukleti. 

- Nastala je pomalo teška situacija. Jedan moj prijatelj razmišlja o tome da promjeni ime, a svi ga pokušavamo ne osloviti imenom, da ga ne ureknemo. Ne vjerujem u te stvari, ali je ipak bolje ne prizivati zlo - kaže mještanin. U Gornjem Kordincu živi oko 20 ljudi, a u prosjeku imaju 60-ak godina. Razgovor o ovoj temi zadnjih dana izbjegavaju. Jedino Čeda (84) kaže da svakome "dođe sudnji dan". 

- Ma nije to zbog slova. Selo nam se ispraznilo i djeca ne žele ostati ovdje, a nama koji smo ostali logično je da umiremo od starosti. Nekad su imena na "S" bila moda pa se svako drugo muško dijete zvalo Slobodan, Stanojlo, Stole - kaže Čeda, piše Kurir, a prenosi Alo.

Foto:Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 56

  • ridikulus 25.02.2017.

    Pa kad se svi zovu po ocu ili djedu, nasljedili ime i genetiku - srce, moždani.....

  • Seronjo 25.02.2017.

    pomolimo se dragom bogu da srbi ne izumiru jer tko će naseliti hrvatsku kad izumru hrvati

  • mily 25.02.2017.

    u cijeloj ovoj priči, jedino je Čeda normalan i pametan:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare