To je to što me zanima!

Uklonili listu pretile djece iz vrtića u Velikoj Gorici

Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, smatra da je riječ o nedovoljno promišljenom potezu dječjeg vrtića Ciciban. Ravnateljica se ispričala roditeljima
Vidi originalni članak

Višnja Ćaćić, ravnateljica vrtića Ciciban u Velikoj Gorici, ispričala se roditeljima zbog liste na oglasnoj ploči na kojoj je danima visio popis s istaknutim imenima djece s većom težinom. Ravnateljica je jučer uklonila liste. Ovaj joj je slučaj, kaže, pravo “vatreno krštenje” jer je prije samo mjesec dana preuzela vrtić.
- Riječ je o redovitom godišnjem antropometrijskom istraživanju. Kraj imena djeteta težeg od prosjeka stajalo je crvenim slovima 'težina’, a kraj onog prosječne težine stajalo je 'uredan’ - rekla nam je V. Ćaćić, koja je kao odgajateljica 20 godina radila takva istraživanja. Priznaje da je nekad znala skinuti liste s oglasne ploče. Velikogoričanka Maja Bucina uskoro će svoje dijete dati u jaslice, ali sumnja da će to biti vrtić Ciciban.
- Nije u redu da tako obilježavaju djecu. Čula sam da deblja djeca nemaju pravo na repete - kaže. Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić smatra kako nema potrebe da svim roditeljima budu dostupni podaci o svoj djeci u vrtiću.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kres 06.05.2008.

    Jadni mališani neka se samo igraju kad narastu sve bude drugačije. Nemojte mališane stavljati u kalupe neka zdravo jedu u vrtiću mjesto televizije na zrak u šetnju drugo prepustite roditeljima vi ih samo čuvate kada tata i mama rade. Moja rodica je bila okrugla kao mala eto je sada premršava.

  • tajnamoja 06.05.2008.

    Nisu izvjesili tko je katolik, a tko nije, nego se crkva suptilno uvukla i među starije jasličare. Organiziran je vjeronauk za male od kojih još neki nose pelene, te su roditelji potpisivali upitnik žele li da im djeca idu ili ne. Većina je potpisala. A kako oni koji su druge vjere? Naravno da djeci neće štetiti vjeronak, ali na to su i računali. Oduvijek je to tako bilo. Brojke su važnije od pojedinaca. Visina, težina, opseg nadlaktice, istrčano vrijeme na tjelesnom, ocjene, jesi zadovoljio ili nisi, upadaš li u prosjek ili ne.Dobro je rekla jedna majka, a što je s onom djecom koja su super mršava ili zaostaju u rastu? Tko njih označava i kako? A naposlijetku, čemu sve to.

  • marenda 06.05.2008.

    pa evo ovako i ja imam dijete u jaslicama i tete ih mjere i važu i neko je teži a neko viši. to mi uopće ne smeta čak dapaće podržavam to i bilo bi mi drago da im vode brigu o zubićima i ravnim tabanima. smetalo bi mi da izvjese popise o tome ko je recimo hrvat a ko nije, ko je katolik a ko je nešto drugo i slićne razlike. ali najstašnije je od svega što je PO HRVATSKOM STANDARDU U jednoj jasličkoj grupi od 18 djece u dobi 1-3 godine jedna teta u smjeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare