To je to što me zanima!

Ukradene slike iz galerije vrijedne su 84 mil. funti

U samo sedam minuta trojica naoružanih pljačkaša ukrala su kolekciju vrijednu 84 milijuna funti iz privatne galerije u Zuerichu u Švicarskoj
Vidi originalni članak

Ukradene su samo četiri slike i to one Van Gogha, Moneta, Degasa i Cezanna. Pretpostavlja se da su slike ukradene zbog plaćanja neke otkupnine ili za daljnju preprodaju.
Pljačkaši su na glavama imali crne kape i pištolje, a kako galerija radi samo nedjeljom od 14 do 17 popodne lopovi su najvjerojatnije ostali u galeriji i nakon što je zadnji posjetitelj napustio izložbu. Izložene slike pripadale su nacističkom industrijalcu Emilu Buehrlu, koji je umro 1956. godine. Svoje bogatstvo zaradio je prodajom oružja za Hiltera tijekom Drugog svjetskog rata.
Većina djela nekad je pripadala bogatim židovskim obitlejima, a kolekcija obuhvaća 12 djela Renoira, 19 djela Cezannesa, 14 Degasa, 14 Van Gogha, 12 Moneta, 10 Toulouse-Lautrecsa i sedam Gauginsa. Ovo je druga pljčaka u samo dva dana u švicarskim galerijama. U subotu popodne nepoznati su pljačkaši također iz jedne glaerije ukrali dva Picassova djela.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare