To je to što me zanima!

Ukrajina čeka prijelaznu vladu: Janukovič htio oštriji napad?

Sastav vlade obznanit će prijelazni predsjednik Turčinov. U međuvremenu, pojavili su se dokumenti koji otrkrivaju kako se Viktor Janukovič planirao riješiti prosvjednika
Vidi originalni članak

Ukrajinski prijelazni predsjednik Oleksandr Turčinov formirat će novu vladu nacionalnog jedinstva nekoliko dana nakon svrgavanja predsjednika Viktora Janukoviča. Najavio je da će to učiniti do sljedećeg utorka. 

Timošenko moguća premijerka prijelazne vlade

Nije isključeno niti da će Julija Timošenko biti imenovana premijerkom.

Za Janukovičem koji je u bijegu, podsjeća BBC, izdana je tjeralica. Očekuje se da će formiranje nove vlade uskoro odobriti i SAD koji je obznanio kako ''Janukovič više nije aktivni vođa Ukrajine''.

Danas bi se u Washingtonu britanski ministar vanjskih poslova William Hague trebao sastati s američkim kolegom kako bi raspravili o pružanju hitne financijske pomoći Kijevu. Dok je Janukovič u bijegu, britanski istražitelji u Kijevu uzimaju dokaze da bi ustanovili tko je odgovoran za nasilje koje je prošlog četvrtka odnijelo 82 života i u kojem je ozlijeđeno više od 600 osoba.

Janukovič planirao snajperistima okružiti prosvjednike

Viktor Janukovič ostavio je brojne dokumente nakon što je pobjegao. Neki su se već pojavili na internetu. Bivši zamjenik ministra unutarnjih poslova Gennadij Moskal objavio je jedan prema kojem se vidi kako se Janukovič želio obračunati s prosvjednicima. Snajperisti su trebali opkoliti Trg neovisnosti i pucati po ljudima. Sudjelovala bi oklopna vozila i 22.000 policajaca, uključujući oko 2000 Berkut interventnih policajaca. Moskal, koji je inače stranački kolega Julije Timošenko, kaže kako je objavio dokument kako bi natjerao vlasti da uhite Janukoviča.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • AnteG 26.02.2014.

    sudbina janukoviča čeka i ove u našoj državi! A onda će bižat kud ih noge nose ili u državu u kojoj su dobrodošli ;) tamo na istok gdje su im naaaajbolji sunarodnjaci!!!!! U tim automobilima od 640 000kn!

  • Jim 25.02.2014.

    zemlja političkih kreatura i vrlo neizvjesne budučnosti

  • nopliz, nopliz 25.02.2014.

    sad će im sigurno biti bolje kad im EU pomogne :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare