To je to što me zanima!

Ukrajina naredila pojačanja u strahu od proruske ofenzive

Porošenkova je to reakcija na izbore i činjenicu da je Moskva u Vijeću sigurnosti uložila veto na rezoluciju kojom bi se ti izbori u tim regijama proglasili nevažećima
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko naredio je vojna pojačanja na ključnim južnim i istočnim gradovima u slučaju da proruski pobunjenici krenu u novu ofenzivu, javlja BBC. Porošenko je kazao kako jedinice moraju zaštititi Mariupolj, Bednjanski, Harkov i sjever regije Lugansk.

Porošenko je izjavio kako je i dalje uključen u mirovni proces iako je predložio ukidanje ključne točke tog plana, koji je usuglašen s Moskvom, a to je da regije Luganska i Donjecka dobiju unutar Ukrajine poseban status.

Porošenkova je to reakcija na upravo održane izbore i činjenicu da je Moskva u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda uložila veto na predloženu rezoluciju kojom bi se ti izbori u tim regijama proglasili nelegitimnima.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • mariocalabrese 05.11.2014.

    , Novarusija je dobila legitimaciju, Ruska Federacija je priznala slobodne izbore koji su odrzani drugog Srudenoga u Regionu Donbas. Gospodin Potrosenko i njegovi mentori su se dobro zahebali:

  • zeljkopž 05.11.2014.

    Baš su mi smješni oni koji uspoređuju Hrvatsku 90ih i sad Ukrainu. I to zato jer su potpuno okrenuli priču. Na početku su nas Hrvate svi prozivali separatistima, kao što sad prozivaju i te pro ruse. Kad smo se osamostaljivali nas Hrvate su nazivali separatistima i teroristima. I to ne samo u srbiji već i u Europi. Isto smo imali referendum o neovisnosti. Udarili su nam i embargo na oružje a sve kako bi pomogli srbiji. Istina ameri nisu naoružavali srbiju jer je bila naoružana "do zuba". Za razliku od srbije u Ukrainu su doturili već ogromne količine naoružanja. Isto je tako JA razarala naša sela, mjesta, gradove i ubijala civile kao i UA na istoku Ukraine. Al eto tu ih ima par koji još ne mogu prežalit što smo se referendumom i obrambenim ratom osamostalili i pobjegli srpskoj čizmi.

  • svejedobro 05.11.2014.

    Kuha se nanovo, bure baruta čeka samo jedan plamičak i sve će otić k vragu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare