To je to što me zanima!

Sukobili se Ukrajinci i prorusi: "Žrtava ima na obje strane"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sigurnosne snage počele su antiterorističke akcije u Slavjansku. Proruski aktivisti stigli su u subotu ujutro s dva autobusa, pucali na policijsku zgradu pa upali unutra
Vidi originalni članak

Ukrajinske snage i proruski aktivisti sukobili su se u nedjelju u Slavjansku nakon što je Kijev najavio antiterorističku akciju kako bi povratili kontrolu nad zauzetom policijskom zgradom.

Poginuo je najmanje jedan ukrajinski vojnik, a 'žrtava ima na obje strane'. Kijev optužuje Moskvu da inicira sukobe.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Recite svim civilima da napuste centar grada, ne izlaze iz stanova ni ne dolaze na prozor. Separatisti su otvorili vatru na Specijalne snage bez pregovora - napisao je jutros ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov na Facebooku i najavio početak 'antiterorističkih akcija' u nedjelju . Već prije je najavio nultu toleranciju prema naoružanim teroristima.

- Antiterorističke operacije počele su u Slavjansku - napisao je. Ukrajina pokušava vratiti kontrolu nad državnim zgradama koje su zauzeli proruski aktivisti. Vlada je objavila da priprema vojne snage za borbu protiv 'agresivnog čina od strane Rusije, što sukob između dviju država dovodi u vrlo opasnu fazu, piše CNN .

Dva autobusa s maskiranim napadačima došla su pred policijsku postaju u subotu rano ujutro. Odmah su otvorili vatru i upali unutra kroz prozore. Predstavili su se kao dio grupe za inicijativu Republike Donjeck. Ozlijeđena su dva policajca.

Policajce su pustili jer im je cilj samo bio uzeti oružje. Podigli su barikade oko zgrade.

- Mi smo za demokraciju. Za pravo ljudi da izraze svoju želju - rekao je neimenovani aktivist za Reuters .

Predsjednik Oleksandr Turčinov sazvao je hitan sastanak Nacionalne obrane i sigurnosnog vijeća u Kijevu.

Američki državni tajnik John Kerry izrazio je zabrinutost ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu da su napadi na istoku Ukrajine sinkronizirani slično kao i raniji napadi na istoku Ukrajine i poluotoku Krimu koji je pripojila Rusija.

Idi na 24sata

Komentari 296

  • 14.04.2014.

    Ovakvi "aktivisti" su balvan revolucijom i oružjem u rukama s kokardama na glavi počeli svoje aktivnosti u Hrvatskoj. Petljaju se i Rusi i Ameri, zbog svojih interesa, umjeto da puste narod Ukrajine da probleme riješi unutra. Narodu Ukrajine želim da održe svoje granice i svoju samostalnost. Naginjanje jednima ili drugima vodi ih u propast.

  • bubleha 14.04.2014.

    Niko nije napravio državu bez prolivene krvi.

  • Serbaja 14.04.2014.

    Nema Putin nikakve veze sa ovim, odavno je poznato da se Istok i Zapad Ukrajine ne vole bas, Istok Ukrajine nece da bude pod Americkom vlascu i u EU, Hrvati su hteli isto da budu odvojeni od Srbije, da li ste sad nesto bolji kad vam Amerikanci diktiraju sve? Kad je bila Jugoslavija Amerika se nije pitala nista, nisu nam mogli naredjivati kao sad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare