To je to što me zanima!

Ukrajina u novim problemima: Zbog rušenja brane prijeti im gubitak milijuna tona usjeva

Ministarstvo je ovaj tjedan upozorilo da će zbog uništenja brane biti poplavljeno na tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta u južnoj Ukrajini te da bi se najmanje 500.000 hektara zemlje
Vidi originalni članak

Ukrajina bi zbog uništenja brane Kahovke na jugu zemlje mogla izgubiti nekoliko milijuna tona usjeva, upozorilo je u utorak ukrajinsko ministarstvo poljoprivrede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Bez opskrbe vodom nemoguće je uzgajati povrće. Žito i uljarice će se uzgajati korištenjem ekstenzivnog modela s malim prinosima", navodi ministarstvo u priopćenju.

Ministarstvo je ovaj tjedan upozorilo da će zbog uništenja brane biti poplavljeno na tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta u južnoj Ukrajini te da bi se najmanje 500.000 hektara zemlje, u izostanku navodnjavanja, moglo pretvoriti u "pustinju".

REGIJA HERSON Zelenski na terenu: Obišao je mjesta pogođena poplavom

Morat će se, ističe ministarstvo, izvršiti procjena poljoprivredno-ekološkog stanja tla na poplavljenom zemljištu te će u većini slučajeva trebati primijeniti metode obnove tla.

Na pogođenom području najviše se uzgajalo povrće te dinje, žito i uljarice.

Ukrajina je jedan od vodećih proizvođača i izvoznika žita i uljarica.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Usora1 10.06.2023.

    Zini da ti povjerujem, ukrajini propali usjevi na prostoru gdje zive i koji kontroliraju rusi?

  • Andrija treći 08.06.2023.

    Poplavljeno je područje pod kontrolom Rusije ,to je i bio cilj ukrainaca kad su rušili branu... zašto ne zatvore uzvodnu branu Dnjeprovsk i zaustave dotok vode...

  • liliZG2.0 08.06.2023.

    pa baš i nije neki probem,.. sada onaj višak pšenice koje su uzimale zemlje EU iako im nije trebao može ostati u ukrajini i neće biti gladi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare