To je to što me zanima!

Ukrajina: U sukobu s Rusima je ozlijeđen naš protuobavještajac

Prema potvrđenim operativnim informacijama SBU-a, jedna od ruskih letjelica upotrebila je navođene rakete u napadu na ukrajinske brodove, zbog čega je jedan od službenika SBU-a teže ozlijeđen
Vidi originalni članak

Ukrajinski vojni protuobavještajac teže je ozlijeđen nakon što su ruske letjelice u nedjelju ispalile rakete na ukrajinske brodove, otkrio je čelnik ukrajinske državne sigurnosne agencije SBU. 

Kijev i Moskva od nedjelje razmjenjuju optužbe nakon što je Rusija pucala na tri ukrajinska broda, a potom ih zaplijenila kod Kerčkih vrata, pored Krima. Taj je sukob naveo Ukrajinu da na nekim područjima uvede izvanredno stanje, kao razlog navevši prijetnju ruske kopnene invazije. 

- Prema potvrđenim operativnim informacijama SBU-a, jedna od ruskih letjelica upotrebila je navođene rakete u napadu na ukrajinske brodove, zbog čega je jedan od službenika SBU-a teže ozlijeđen - priopćio je u utorak Vasil Hritsak

Rusija je objavila kako među pritvorenima ima pripadnika SBU-a. To je potvrtio i Hritsak, dodavši kako su oni bili tamo kako bi podržali vojsku. 

"Iznenađujuća je činjenica da su protiv dva ukrajinska broda i malenog tegljača Rusi koristili šest plovila FSB-a (ruske sigurnosne službe) i četiri mornarička broda, kao i borbene helikoptere i zrakoplove zračnih snaga Ruske Federacije", dodao je Ukrajinac. 

Naglasio je da ukrajinsko vijeće za sigurnost poduzima sve potrebne mjere kako bi osiguralo oslobađanje zatočenih. 

Ovaj sukob dodatno je povisio tenzije koje su već na visokoj razini nakon što je Rusija 2014. anektirala Krim i jer podržava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • FPS95 27.11.2018.

    Znači čitam vijesti na RT-u prvo su Rusi pokušali svaliti sve na Porošenka govoreći kako je izvanredno stanje uveo zbog nadolazećih izbora iako će ono isteći prije izbora..., iz snimke i audio zapisa vidljivo je da su Rusi sve to napravili sa namjerom te da su Ukrajinci na vrijeme najavili svoj dolazak a ovi se pravili blesavi. Rusi se ponašaju kao i Srbi 90-tih

  • pakikpokik 27.11.2018.

    zar je bitno čime je Rusija reagirala protiv tri čamca ukrainska...to je samo dokaz da su spremni i ne daju se zajebavati ovim naivnim Ukraincima koji misle da se zapad bori za njih,a u biti preko njih se bore protiv Rusije....

  • Usora1 27.11.2018.

    na zalost, ukrajina se sve vise i vise trudi da bude poligon nato-a. ova glupost sa vojnim camcima objasnjiva je samo u sklopu predstojecih izbora i kao povod za produzenje sankcija. sama ukrajina ni od jenog nema neku korist, porosenko se iskazao kao potrosenko a ovo drugo ide u korist samo amerima dok njihovim satelitima u eu nacisto steti... sto je vjerovatno dopunski cilj onih kojima koristi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare