To je to što me zanima!

Ukrajinska himna orila se u Zadru zbog jednog - psa. Rančo je najbolji ptičar u Europi...

Prvak Europe u Zadru je postao njemački oštrodlaki ptičar punog imena Bolivia Lisovichy Rancho iz- Ukrajine. Tako se zbog Ranča i njegova vlasnika Oleksija Konšina u Zadru orila himna "Još Ukrajina nije umrla"...
Vidi originalni članak

U Zadru se u četvrtak i petak održavalo Europsko prvenstvo u radu pasa ptičara, natjecanje lovačkih pasa koje su organizirali Hrvatski kinološki savez i Kinološko društvo Dalmatinski pas iz Zadra.

Na tom su natjecanju bila prijavljena 74 psa iz 18 zemalja, sudilo je 10 sudaca iz šest europskih zemalja, a posebno se emotivan trenutak zbio kada je proglašavan najbolji pas ptičar Staroga kontinenta.

Prvak Europe u Zadru je postao njemački oštrodlaki ptičar punog imena Bolivia Lisovichy Rancho iz - Ukrajine.

Tako se zbog Ranča i njegova vlasnika Oleksija Konšina u Zadru čula ukrajinska himna, a iz Hrvatskog kinološkog saveza je priopćeno da smo "ponosno i dostojanstveno dočekali pobjednika, sretni što su kompetencija, kvaliteta, vrijednost i sportski duh prevladali".

NAJPRIJE PRONAĐITE RAZLOG LAJANJA Uspijete li istrenirati ljubimca da manje laje, napravit ćete uslugu sebi, susjedima, ali i psu

Vodič ovog iznimnog psa bio je Aleksandar Čakić iz Srbije, a ekipni europski prvaci u radu ptičara postali su Talijani.

Svjetska kinološka organizacija pridružila se sankcijama protiv Rusije, pa je ruskim uzgajivačima, vlasnicima pasa i sucima zabranjeno sudjelovanje na izložbama pasa i drugim kinološkim manifestacijama.

ŽIVOTINJE, TA DIVNA STVORENJA 14 dobrih lekcija koje možemo naučiti od kućnih ljubimaca

Istovremeno, mnogi su se članovi Hrvatskog kinološkog saveza, a to su isključivo uzgajivači pasa s rodovnicama, ovih dana uključili u pomoć ukrajinskim kolegama, neki su vlastitim sredstvima uspjeli organizirati i prijevoz pasa iz ratom pogođenih područja do Hrvatske ili drugih zemalja, nalazili su smještaj za životinje te dopremali hranu i lijekove u Ukrajinu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • lilika2023 05.03.2022.

    Mnoge bi više pogodilo da je napadnut azil za životinje nego dječji vrtić, surova realnost 🙄

  • cicinakitu2 05.03.2022.

    dajmo im sva natjecanja nek pobjede... Dajte ljudi otvorite oci, rat u ukrajini je kamilica kakav je bio kod nas... Sve je jos smisljenije nego rat kod nas... Jedino sto je putin u pravu je da su zelensky i ekipa zlo, ali najvece za same ukrajince..

  • Realno1985 05.03.2022.

    Što god da bude Ukrajinci će opstati. Ponosan su narod i ništa ih ne može uništiti. I sami smo prolazili razne okupacije, pa i danas stojimo tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare