To je to što me zanima!

Ukrajinska služba radi pretres crkvi osumnjičenih za vezu s Rusijom, žele zaštititi ljude

SBU je objasnio da na taj način želi "zaštititi stanovništvo od provokacija i terorističkih napada", kao i "spriječiti korištenje vjerskih zajednica kao središta 'ruskog svijeta'
Vidi originalni članak

Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) objavila je u srijedu da poduzima "kontraobavještajne mjere" u pravoslavnim vjerskim objektima koji su pod Ruskom crkvom.

Devetnaest samostana, katedrala i crkava koje pripadaju Pravoslavnoj crkvi pod Moskovskom patrijaršijom zabrinuto je ovim mjerama čiji je cilj, kako navodi SBU u priopćenju za javnost, "suprotstaviti se subverzivnim aktivnostima ruskih tajnih službi u našoj zemlji".

RUSKA MATEMATIKA Rusija oborila žetveni rekord, pribrojila i žitarice s područja okupirane Ukrajine

Ta vjerska središta nalaze se u regijama Transkarpatija, Černivci, Rivne, Volin, Lavov, Žitomir, Mikolaiv, Herson i Sumi, istaknuo je.

SBU je objasnio da na taj način želi "zaštititi stanovništvo od provokacija i terorističkih napada", kao i "spriječiti korištenje vjerskih zajednica kao središta 'ruskog svijeta'".

VRATILI I TIJELA POGINULIH U novoj razmjeni zarobljenika oslobođeno 64 Ukrajinaca i jedan američki državljanin

Koncept 'ruskog svijeta' osmislila je Moskva kako bi pokušala opravdati rusku invaziju na Ukrajinu potrebom da se ta zemlja pripoji Rusiji kako bi se formirala rusofona i pravoslavna cjelina.

Agenti SBU-a vršili su pretrese s ciljem "identifikacije osoba koje bi mogle biti uključene u nezakonite radnje na štetu suvereniteta Ukrajine".

Idi na 24sata

Komentari 3

  • djuks 14.12.2022.

    Treba zabraniti rad ruske pravoslavne crkve i SPC-a na zapadnom Ballkanu  

  • jaleeeeee_214 14.12.2022.

    da, ima video di Rusi spaljuju ukrajinske knjige i ikone

  • Antifašistaaa 14.12.2022.

    Ima video kako spaljuju knjige i ikone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare