To je to što me zanima!

Ukrali bakrene cijevi iz bolnice, pacijenti su ostali bez kisika

Većina ukradenih cijevi opskrbljivala je ljude na plućnom odjelu bolnice u Novom Pazaru u Srbiji. Bez kisika su ostali i oni na operacijama pa su ih priključili na boce
Vidi originalni članak

Bezobzirni lopovi ušuljali su se u podrumu bolnice u Novom Pazaru. Tamo su ukrali 20 metara bakrenih cijevi koje su iz rezervoara dovodile kisik do pacijenata. Većina njih opskrbljivala je ljude na plućnom odjelu. U tom trenutku liječnici su obavljali i nekoliko operacija. Situacija je bila kritična jer se radilo o pacijentima koji su teško bolesni.

- Zaista je bilo dramatično! Svi smo se mobilizirali pa samo uspjeli priskrbiti kisik za ono što nam je najvažnije - rekao je za Press ravnatelj Zdravstvenog centra dr. Avdo Ćeranić. 

U bolnici su se na brzinu snašli pa su pacijentima davali kisik iz boca, koje je bolnica imala u zalihama. Pošto se kisik brzo trošio boce su iz bolnice morali slati na punjenje. Ovakve situacije mogu biti kobne jer ako mozak ostane bez kisika može doći do velikih oštećenja, a ni smrt nije isključena.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • miki 30 08.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • lisce 08.06.2011.

    ljudi znam da nije smješno...al sam se nasmijala...to se može dogoditi samo u srbiji...pa zar je tamo tolika kriza???? il su stvarno poludili...???

  • zamet 08.06.2011.

    Novi Pazar NIJE u Srbiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare