To je to što me zanima!

Iz drugog pokušaja su ukrali bankomat s 50 tisuća kuna

Nepoznati lopovi ukrali su u noći na četvrtak bankomat iz Super Konzuma na Sirobuji. Prije dva tjedna su pokušali odnijeti taj isti bankomat, ali nisu uspjeli
Vidi originalni članak

Nepoznati lopovi ukrali su u noći na četvrtak bankomat Kreditne banke Zagreb iz Super Konzuma na splitskoj Sirobuji. 

U bankomatu je bilo oko 50 tisuća kuna gotovine, a policiju je obavijestio zaštitar koji je u centar došao iza 6 sati ujutro.

Inače, lopovi su prije dva tjedna pokušali odnijeti taj isti bankomat, ali nisu uspjeli. Naime, bankomati prosječno teže između 500 i 600 kilograma i nije ih lako odnijeti. Policija, ali ni trgovački centar nakon tog pokušaja nisu poduzeli nikakve mjere predostrožnosti.

Ovog puta lopovi su se bolje organizirali, a neslužbeno doznajemo kako su se poslužili provjerenim "bosanskim receptom" i iznijeli bankomat sajlom. Naime, u BiH je proteklih godina bilo desetak slučajeva kad su lopovi baš tako krali bankomate. Recept je jednostavan: Vozač malo jačeg automobila, po mogućnosti terenca, dođe u rikverc do samog ulaza u trgovački centar, a za to vrijeme jedan od lopova obije ulazna vrata. Bankomat se omota čeličnom sajlom zakačenom za kuku auta i tako se izvuče iz centra, a potom se principom poluge utovari u vozilo. 

Splitska policija odmah je pokrenula opsežnu potragu, a grad pod Marjanom tijekom jutra nadlijetao je policijski helikopter kojeg se inače viđa jedino za vrijeme Pridea i sličnih situacija.

U splitskoj policiji rekli su nam kako se radilo o rutinskoj kontroli prometa iz zraka...

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mate_punda 28.05.2015.

    aj obustavite potragu za ljudima,to da su okrali nekoga normalnog i postenog onda ok,al ovako nema stete nikake ni za todorica ni za banku

  • varešak 28.05.2015.

    Puno truda za malo para.

  • poskok st 28.05.2015.

    pazi ovo konzum, kreditna banka zar to nije vlasništvo todorića

Komentiraj...
Vidi sve komentare