To je to što me zanima!

Ukrali kovanicu vrijednu 27,4 milijuna kn: Odvezli je tačkama

Berlin: Kako su lopovi zaobišli alarm zasad nije poznato. Šanse da policija pronađe ukradenu "kovanicu" tešku 100 kilograma su jako male jer se sumnja da je već rastopljena
Vidi originalni članak

Lopovi su u noći na ponedjeljak provalili u muzej u Berlinu i ukrali 100 kilograma težak zlatni "novčić" vrijedan oko 3,7 milijuna eura.

Lopovi su između 3.20 i 3.45 sati ušli u muzej uz pomoću ljestvi. Vjerojatno su plijen utovarili na tačke. Pobjegli su tračnicama podzemne željeznice. Policija je kasnije našla tačke i na njima ljestve. Kako su zaobišli alarm zasad nije poznato. Sumnja se da je bilo više počinitelja. Trenutno na zgradi muzeja traju radovi pa su zato lopovi lako ušli kroz prozor.  

"Kovanicu" Big Maple Leaf, Queen Elizabeth II su štitili od krađe neprobojnim staklom. Šanse da policija pronađe ukradenu "kovanicu" su jako male jer se sumnja da je već rastopljena. Kovanica ima  promjer 53 centimetra i debela je tri centimetra, a pokazuje sliku Elizabete II.

Bila je u  Guinnessovoj knjizi rekorda. Kovanicu je muzej dobio na posudbu, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Dalibor0704 28.03.2017.

    Ako netko uzme australsku, naći će viljuškara na pruzi. Koje je to osiguranje? Da li postoji original kalup za novu? Mogli bi je izliti pa posuditi meni.

  • nori 🖖 28.03.2017.

    Džeparac

  • Miške 28.03.2017.

    Samo treba pogledati tko su ti radnici koji tamo renoviraju i - zna se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare