To je to što me zanima!

'Ukrali su mi psa, znam gdje je, molim policiju da mi pomogne'

Doznaje se da se radi se o istarskom goniču koji je ukraden još u kolovozu ove godine, a razlog što vlasnik krađu psa prijavljuje tek sada je činjenica da je saznao gdje se pas nalazi...
Vidi originalni članak

Krađu vrijednoga lovačkog psa iz kolovoza policiji je u petak prijavio Slunjanin koji tvrdi da zna gdje mu je pas i sada traži pomoć policije da ga vrati.

Policijskoj postaji Slunj 66-godišnjak iz Slunja prijavio je da mu je ukraden lovački pas iz dvorišta, te je materijalna šteta procijenjena na više od deset tisuća kuna, priopćila je policija.

U Centru 192 u Karlovcu doznaje se da se radi se o istarskom goniču koji je ukraden još u kolovozu ove godine, a razlog što vlasnik krađu psa prijavljuje tek sada je činjenica da je saznao gdje se pas nalazi, no ne može ga sam vratiti, te će policija kroz  kriminalističku istragu i rodovnik utvrditi točno je li ili nije to njegov pas.

Predsjednik Kinološke udruge i kinološki sudac Nikola Bogut iz Slunja rekao je Hini da to nije prvi ovakav događaj, te da ponekad njihovi psi završe u Italiji na crnom tržištu, iako su istetovirani i čipirani.

"Teško je ući u trag takvim protuhama koje su spremne to napraviti, jer tu se ne radi samo o novcu, tu je i duša. Ali zamjeram i onima koji kupe takvog psa, jer treba provjeriti je li pas čipiran i tko mu je pravi vlasnik", rekao je Bogut i dodao da je osobno doživio da je tijekom lova neki čovjek našao njegovog psa i zadržao ga, poslije tvrdio da je njegov i onda je policija pomogla i sve je dobro završilo.

Pravi lovački psi su vrijedne jedinke, mora biti kvalitetan genetski materijal, dugogodišnje selekcije ptičara za neku određenu vrstu lova, za fazane, trčke ili šljuke, ili pak goniča za lov na zeca, lisicu  i divlju svinju (posavski i istarski goniči, alpski brak jazavčar i primjerice slovački lopov). Postoji cjenik u Ministarstvu poljoprivrede za njih, ali pas koji je specijaliziran za određenu vrstu lova vrijedi više od 10.000 kuna, jer treba odgojiti puno pasa da bi imao jednog dobrog svinjara, ili ptičara, kaže Bogut.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • PRAVILO BROJ 8 02.12.2018.

    znam puno lipih stvari,ali ne smijem kazati

  • Nemo22 01.12.2018.

    Odi u Vladu,vidjet ćeš tamo koliko tek ima svinjara....

  • lola322 01.12.2018.

    Nadam se da je pesek u nekoj stranoj zemlji i da je kodd obre osobe, a da ga taj kvazi vlasnik nikad u životu više neće vidjeti jer ga nije ni zaslužio, na riječ lovac mi se digne kosa na glavi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare