To je to što me zanima!

Ukrali turistima dva nova jet skija. Trećeg starijeg su ostavili

U noći s četvrtka na petak na otoku Čiovo kod Trogira, nepoznati počinitelji ukrali su dva od tri jet skija. Plovila su pripadala novinarima austrijske televizijske kuće Sky
Vidi originalni članak

Dva od tri jet-skija u vlasništvu novinara austrijske televizijske kuće Sky, koji su se odmarali na otoku Čiovo kod Trogira, ukradena su u noći s četvrtka na petak. Nepoznati počinitelji ukrali su dva nova jet-skija, a ostavili treći, nešto stariji, piše Fenix-magazin.de

Krađa se dogodila na plaži Saldun kod autokampa Rožac, točno ispred kuće D. P. iz Offenbacha kod Frankfurta koji je informaciju javio redakciji Fenix-magazina, a oštećeni turisti su njegovi gosti. Ukupna šteta se procjenjuje na oko 20.000 eura. 

'Godišnji im neće ostati u lijepom sjećanju'

– Gosti iz Austrije mi dolaze već četiri godine. Ove godine su također planirali svoj godišnji odmor, godinama parkiraju na plaži svoje jet-skije, ali ove godine će tjedan dana ranije otići iz Hrvatske zbog krađe, a godišnji im neće ostati u lijepom sjećanju – kaže D.P.

Krađa je prijavljena policiji u Trogiru, ali nema puno nade da će počinitelji biti pronađeni. Iz policije i sami govore kako ovakve krađe nisu rijetke. Počinitelji jednostavno dođu s mora i zakače nečime jet ski za svoju brodicu te je odvuku bez ikakve buke i svjedoka.

– Policija kaže da se po Dalmaciji masovno krade u vrijeme turističke sezone, te da je jednostavno nemoguće svih otkriti i uhvatiti – kaže D.P.

Te masovne krađe po Dalmaciji gdje se počiniteljima nikako ne može ući u trag, a policija to priznaje, zapravo su jako loša reklama za hrvatski turizam jer dajemo turistima dojam da nisu sigurni na odmoru u našoj zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • japanokinez 02.07.2018.

    Pored današnje tehnologije ukrasti vrijednu stvar stvarno je smiješno. Osim kaska, ako nema novaca, ugradi sam zaštitu. Meni recimo svaki i najmanji šum, da ne spominjem pomicanje, mobitel zvoni. Imam sliku unutrašnjosti automobila noć-dan. Taman da ga odveze, znam u svakom trenutku gdje je.

  • Hrvat1979 01.07.2018.

    Nekad sam znao otic po 2 tjedna na more i manje potrosit nego kod nas za tjedan dana,ljepo se gotivio izlazio po restoranima pio i jeo,a more i plaze preljepe,,malo je nabrijano sve kod nas,malo vise!

  • 30.06.2018.

    Kad im nemogu otet i izvuć iz džepa onda im ukradu,ništa novo u Trogiru

Komentiraj...
Vidi sve komentare