To je to što me zanima!

Ukrcavao pomorce na brod koji ne postoji: Završio u pritvoru

Mišković je u cilju prikazivanja da su pomorci odradili plovidbeni staž izrađivao fiktivne ugovore o radu s većim brojem pomoraca, a u njih unosio neistinite podatke o ukrcaju i iskrcaju...
Vidi originalni članak

Riječanin Siniša Mišković (46) priveden je istražnom sucu Županijskog suda Dušku Tišmi osumnjičen da je kao odgovorna osoba tvrtke Macon, ali i odgovorna osoba jedne strane tvrtke, u pomorsku knjižicu i CIMIS (Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav) unosio fiktivni plovidbeni staž pomoraca, ali za »novac ispod pulta«, piše Novi list.

Osumnjičeni ostaje u pritvoru najmanje mjesec dana, sudac istrage Tišma prihvatio je prijedlog USKOK-ove tužiteljice Margarete Bulog Grozdanić o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog nekolicine pomoraca osumnjičenih za davanje mita koji su nedostupni.

Oni se nalaze na brodovima, zbog čega nisu mogli biti ispitani prekjučer, kada je većina osumnjičenih za davanje mita privedena u USKOK. Oni su potom pušteni da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode. Neslužbeno doznajemo da se dobar dio njih nagodio s tužiteljstvom, dok jedan dio negira davanje mita.

Tužitelji trenutačno sumnjiče Miškovića da se dogovorio s drugoosumnjičenim Ismetom Hadžiosmanovićem (58) koji mu je pronalazio pomorce koji su, kako bi ostvarili pravo na stjecanje pojedinih zvanja pomoraca te pravo na stjecanje i obnovu svjedodžbi o osposobljenosti pomoraca, uz plaćanje novčane nagrade bili zainteresirani da im se u CIMIS i pomorske knjižice upiše i ovjeri plovidbeni staž koji nisu odradili.

Stoga nema sumnje, svih 35 okrivljenika za davanje mita je zapravo osumnjičeno da su koristili krivotvorene dokumente s obzirom da je prvookrivljeni Mišković u cilju prikazivanja da su pomorci odradili plovidbeni staž izrađivao višekratno fiktivne ugovore o radu s većim brojem pomoraca, a u njih unosio neistinite podatke o ukrcaju i iskrcaju istih osoba na, primjerice, brod »Demetra« koji je, nota bene još u ožujku 2014. godine završio u rezalištu, donosi Novi list.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • alcapone123 12.10.2017.

    Jadnici,za pišljivih 12.000 eura su sad u problemima...kokošari!

  • Burdus_1 12.10.2017.

    Zato je smrdljivi vojislav zaposljavao cetnicke sinove na rijeckim fakuktetima...koji postoje...

  • purgerica prva 12.10.2017.

    Zaskone treba poštovani, nema tu dileme, al ima prigovor. Nije li zapravo nečuveno "uhapsiti" 37 ljudi zbog MOGUĆG mita od 12.000 eura! A ovaj nam Jivek mazne milijarde sa "ekipom" i nikom niš!

Komentiraj...
Vidi sve komentare