To je to što me zanima!

Ulov na balkanskoj ruti: Bugari kamionom švercali čak 70 ljudi

Policija je u Vođincima kraj Vinkovaca zaustavila kamion. Među ilegalnim migrantima bio je i dječak od 13 godina. Svi su migranti bili muškarci, U kamionu nije bilo nijedne žene
Vidi originalni članak

Odjednom smo u centru primijetili rotacije. Policija je zaustavila oba vozila i tražila od vozača da otvore kamion. Kad su otvorili stražnja vrata kamiona, imali su što vidjeti. Unutra su bili migranti, nagurani jedan na drugog.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rekli su nam to svjedoci policijske akcije u središtu Vođinaca kraj Vinkovaca u ponedjeljak oko 23 sata. Ispred kamiona u kojemu je bilo sedamdesetak ljudi, stranih državljana, kretao se automobil.

- Zaustavila ih je policijska ophodnja s tri vozila. Navodno je među njima bio i dječak od 13-14 godina. Nije bilo ni jedne ženske osobe. Policija ih je potom svojim policijskim kombijima prevozila u policijsku postaju u Vinkovce, grupu po grupu. Vozaču kamiona su odmah stavili lisice i odveli ga - kažu nam svjedoci uhićenja veće grupe migranata koji su uspjeli prijeći granicu i naći se na putu prema Zagrebu.

- U selu Vođinci u prometu je zaustavljeno osobno i teretno vozilo kojima su upravljali 19-godišnji i 29-godišnji bugarski državljani. Pregledom tovarnog prostora zatečeno je više osoba bez osobnih dokumenata. U tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje načina na koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Protiv zatečenih izbjeglica provest će se i upravni postupak sukladno Zakonu o strancima. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republiku Hrvatsku dva vozača su uhićena i nad njima se provodi daljnja istraga - stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Nakon što se nad njima provede odgovarajući postupak, uhićenim izbjeglicama bit će izdano Rješenje o povratku u zemlju iz koje su došli i dužni su tamo otići. Još se istražuje gdje su i kako dva vozača uspjela prijeći hrvatsku granicu.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Velečasni 1 03.10.2018.

    Sada su se pojavili i u Gackoj dolini oko Otočca gdje ih još nije bilo, i to u većem broju. Lunjaju šumama a može ih se vidjeti i na cestama. Policija ne radi svoj posao, odnosno, bavi se profitabilnijim stvarima, tipa mjerenje prekoračenja brzine i slične gluposti a granična policija sjedi u kabinama na graničnim prijelazima. Božinovića maknuti s položaja,granica mu je šuplja a domaći kriminal je u porastu.

  • Lala1808 02.10.2018.

    tako nagurani imati će modrice i reći da ih je policija tukla

  • Antena 02.10.2018.

    Znam jednog policajca koji nezna ni šta koji prometni znak znači, kupio novu kuću, sebi auto, sinu auto, puši marlboro, a ja se budala pitala kako on to sve uspjeva sa svojom plaćom, jesam ja glupava pa neznam pravilno rasporediti svoju plaću, a sad mi je puno jasnije kako pojedinci to uspiju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare