To je to što me zanima!

Ulovi pa naplati: Porezna je u lovu na jadranske ugostitelje

Pod pojačanim nadzorom bit će ugostitelji, trgovci, iznajmljivači i ostali ugostitelji. U suradnji s carinom pokušavaju uništiti opstali dio “sive ekonomije”...
Vidi originalni članak

Vrijeme prilagodbe na fiskalizaciju odavno je prošlo. Zakon je na snazi već dvije i pol godine, no neki i dalje odbijaju platiti porez državi.

To je samo dio poruke javnosti Ministarstva financija čiji se inspektori posebno spremaju za nadolazeću turističku sezonu. Pod pojačanim nadzorom bit će ugostitelji, trgovci, iznajmljivači i ostali ugostitelji. U suradnji s carinom pokušavaju uništiti opstali dio “sive ekonomije”, koja je nelojalna konkurencija svim poreznim obveznicima. 

U objavi za javnost naglasili su kako za njih ovoga ljeta nema odmora te da će raditi od 0-24, svih sedam dana u tjednu.

Osim fiskalizacije, nadzirat će naplatu kod tvrtki koje imaju nepodmirene račune. Kao što su počeli i u sezoni 2013., posebno će provjeravati i stanje u svakoj pojedinoj blagajni te poklapaju li se iznosi s onima na računima. 

Zbog toga bi i ove godine mogli vidjeti kako se neki kafići i pekarnice zatavaraju zbog nekoliko kuna viška.

Idi na 24sata

Komentari 187

  • plavi cvijet 21.06.2016.

    Ne reagiraju državni organi za radnike koji su prisiljeni raditi na crno ili prekovremeno kojima se to ne plaća. Tako će biti valjda sve dok ti isti radnici ne odu iz Hrvatske pa će nam doći radnici iz drugih zemalja koji će raditi za bijedni minimalac. Za sve ima kontrole samo za ono što je neophodno, nema.

  • APRILIJA 21.06.2016.

    Gospodo krenite više na političare 20 god radnog staža ,20 mil eura na racunima .

  • kiki000 21.06.2016.

    Opet će nadrapati oni koji se koliko-toliko trude držati bezbrojnih propisa. One koje bi trebalo nagaziti se ne dira... Isto je u Slavoniji, Zagrebu, na moru...

Komentiraj...
Vidi sve komentare