To je to što me zanima!

Ulovili ih s plijenom u rukama: Otkrili da je dvojac krao iz niza automobila u centru Zagreba

Dvojica 39-godišnjaka 'pala' su s ukradenom medicinskom opremom u centru Zagreba nakon što je policija dobila dojavu građana. Policajci su otkrili potom i kako su ovi opljačkali još nekoliko automobila
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu 39-godišnjaka zbog teških krađa iz automobila. Kako su izvijestili, u srijedu navečer dobili su dojavu o dvojici sumnjivih muškaraca u Domagojevoj ulici.

Kad su stigli na adresu, uočili su moguće sumnjivce koji su imali medicinsku opremu i druge predmete za koje nisu mogli potvrditi porijeklo. Uz uporabu sredstava prisile policajci su ih uhitili i doveli u službene prostorije na krim istragu.

Otkrili su kako su se muškarci ranije dogovorili oko krađe i došli u Ulicu kneza Borne te prišli parkiranom Audiju zagrebačkih registracija. Provalili su u auto i ukrali ruksak s medicinskom opremom, sportskom odjećom i naočalama.

No to im nije bilo jedino zajedničko kazneno djelo.

Ranije su, između 5. i 6. rujna, na isti način došli do Porschea u Ulici Izidora Kršnjavog i provalili u auto. Ukrali su torbu u kojoj je bio novčanik s novcem i dokumentima, nakit, obuća i drugi predmeti.

Isto tako je i dan kasnije, jedan od njih, došao do Mercedesa na Prilazu baruna Trenka. Provalio je u auto slovenskih registracija i ukrao novac i naočale te pobjegoa s predmetima.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 143.000 kuna.
 
Protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare