To je to što me zanima!

Ulovio ogromnog soma od dva i pol metra i 91 kile

Ribič Ivan Lončarić (56) bio je sam u čamcu. Diva teškog 91 kilogram jedva je obuzdao ostima. Cijeli život čeka takav ulov te je ponosan na sebe
Vidi originalni članak

Udicu sam postavio u srijedu. U petak sam došao čamcem i vidio da se nešto ulovilo, ali nisam očekivao ovakvog kapitalca. Zaista sam se iznenadio, rekao je ribič Ivan Lončarić (56) iz Koprivnice. Soma dugačkog oko dva i pol metra i teškog čak 91 kilogram ulovio je na jezeru Jegeniš kraj Đelekovca mađarske granice.
- Bojao sam se da ga neću moći izvući. Ubo sam ga ostima i tako onesvijestio. Jedva sam ga dignuo u čamac - nastavlja Lončarić, koji se ribolovom bavi od djetinjstva. Kući je donosio štuke, amure, šarane i somove koji su težili do 30-ak kilograma. Nakon što je došao do obale, prijatelji su mu pomogli da ga izvadi.
- Soma smo odmah ogulili, raskomadali i razdijelili prijateljima. Glavu koja sama teži 25 kilograma preparirat ćemo tako da imamo uspomenu, a ostatak pojesti. Najčešće soma pripremam s tartarom - kaže Ivanova supruga Zdenka Lončarić (52).
- Cijeli život čekam takav ulov. Ponosan sam - kaže Lončarić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • patrick spoljarec 14.04.2008.

    casio ti si u pravu ,ja mislim da je taj som bio na parangalu. jer nisu napisali kakav je imo stap i sajlu koja je soma drzala 2 dana na UDICI .

  • casio 14.04.2008.

    Postavljanje udica bez nadzora je krivolov i to je po zakonu kažnjivo. Kazne za to su visoke.Postoji li na tom jezeru kakvo ribolovno društvo ili ribočuvarska služba ili je takav ribolov tamo, dozvoljen? Onda , dalje kakav je sportski doživljaj polucrknutu ribu koja se dva dana mučila na udici izvuči iz vode?

  • patrick spoljarec 14.04.2008.

    svaka cast ,to su pravi ribici .

Komentiraj...
Vidi sve komentare