To je to što me zanima!

Uložili su 100.000 kuna u kafić pa popušili zaradu

SPOROST: Iako su uveli bolju ventilaciju nego po zakonu, osječki ugostitelji nisu još dobili dozvolu da je lokal pušački. Vlasnici kafića su ogorčeni
Vidi originalni članak

Domagoj Žarković i Boris Ilakovac prije nekoliko mjeseci bili su ponosni na suvremeni ventilacijski sustav koji su ugradili u svoju potpuno obnovljenu kavanu Jelačić u osječkom Donjem gradu. Nisu žalili uložiti 94.000 kuna u nešto što je znatno premašivalo tražene standarde u ugostiteljskim objektima u kojima će se dopuštati pušenje. Međutim, Domagojeva investicija je već tri mjeseca novac bačen niz vjetar. Kao i još tridesetorici osječkih ugostitelja koji su odlučili raditi po naputcima i uložili veliki novac u ugradnju ventilacije u svoje lokale. Nikada nisu dobili odgovor na svoje zahtjeve za dopuštenje rada lokala u uvjetima ispoštovanih standarda. Njihovi zahtjevi nisu ni otišli iz Osijeka u Zagreb, gdje se na temelju priložene dokumentacije odlučuje o dozvolama.
- Uložili smo ogroman novac, a ne možemo raditi. I to samo zato što naši zahtjevi stoje u ladicama inspektorata i nitko ih mjesecima nije ni pogledao - priča Žarković i dodaje da njihova ventilacija ima 16 izmjena zraka u sat vremena, za razliku od propisanih 10.
- Ugradili smo filtere koji ne dopuštaju dimu da napusti lokal, filtere za pelud, čak i filtere za vulkansku prašinu. No, uzalud. Jednom mi u sanitarnoj inspekciji kažu da trebaju odnijeti sve u Zagreb, drugi put da čekaju nekoga da sve pregleda. Svaki dan u Zagrebu dozvolu za pušenje dobije 5-7 lokala. A u Osijeku još nitko! - ogorčen je Domagoj.

'NJIHOV ZAHTJEV SMO PRIMILI TEK PRIJE DVA TJEDNA'
Iz Ministarstva zdravstva kažu da su sa području Osječko-baranjske županije zaprimili 41 zahtjev za pušački prostor u lokalima.
- Od ukupnog broja zahtjeva 20 ih je nakon prve obrade poslano u Zagreb na pripremu Rješenja, a dva rješenja su izdana. Preostale smo vratili u Osijek na reviziju i doradu. Za ugostiteljski objekt Jelačić smo zahtjev zaprimili 7. travnja, znači prije samo 14 dana, a zakonski rok na odgovor je 30 dana - odgovaraju iz Ministarstva zdravstva.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bauerr 21.04.2010.

    Ventilacija je uključena samo pred komisijom jer inače troši puno struje.

  • marin.0202 21.04.2010.

    Zaboravili ste ugraditi filter koji dize prasinu kad dolazi drzavna sluzba

  • JerkoKC 21.04.2010.

    svi ti inspektori ne rade ništa.(čast iznimkama kojih je jako malo)Hodaju samo po restoranima gdje se dobro jede i ondje gdje mogu naplatiti dobru kaznu ilitiga mito i uz velike državne plaće dobro živer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare