To je to što me zanima!

Umag: Policija spasila Talijane s jedrilice iz podivljalog mora

Orkanska bura, koja je zapuhala nešto iza 13 sati, bila je toliko jaka da je na jedrilici razderala prednje jedro. Pokidani konopac zapetljao se oko propelera
Vidi originalni članak

Dvojicu Talijana, koji su u nedjelju popodne na svojoj 11-metarskoj jedrilici 'Enoros' plovili iz Rovinja prema Monfalconeu, iz podivljalog mora spasili su umaški policajci. Nešto prije 17 sati su ih policijskim gliserom doteglili u umašku luku. 

Orkanska bura, koja je u sjevernom Jadranu zapuhala nešto iza 13 sati, bila je toliko jaka da je na jedrilici razderala prednje jedro. Pokidani konopac zapetljao se oko propelera pa je jedrilica, oko tri nautičke milje jugozapadno od Savudrije, ostala i bez motornog pogona. Valovi su bili visine oko tri metra, a vjetar je nekontrolirano nosio jedrilicu s preplašenim Talijanima prema otvorenom moru koji su uputili hitan poziv za spašavanje.

U Ministarstvu mora kažu da članovi posade nisu ozlijeđeni te da je uz policiju u spašavanju sudjelovao i lučki kapetan iz Umaga. Akciju je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja u Rijeci (MRCC) koja je bila u kontaktu s kolegama iz Trsta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare