To je to što me zanima!

Umalo ostao bez oka: Dječaka (9) ozlijedila eksplozija petarde

Dječak se igrao na školskom igralištu u splitskom kvartu Blatine prošle subote, a u blizini su stariji dječaci bacali petarde. Jedna mu je eksplodirala blizu lica...
Vidi originalni članak

Devetogodišnji dječak zamalo je ostao bez oka nakon što mu je petarda eksplodirala blizu lica.

Dječak se igrao na školskom igralištu u splitskom kvartu Blatine prošle subote, a u blizini su stariji dječaci bacali petarde. Jedna mu je eksplodirala blizu lica i ozlijedila ga, a sreća u nesreći je da je prošao s "lakšim" ozljedama:

- Oko mu je djelomično zatvoreno, ima ispod njega podljeva i djelomično mu je smanjena oštrina vida, rekla nam je dječakova majka Iris Didić Mužić, inače pedagoginja u Osnovnoj školi Blatine:

- Toliko smo u školi upozoravali na petarde, ali ipak se dogodilo to što se dogodilo. Najveći su problem roditelji koji djeci daju novac za kupovanje pirotehnike koja im je s druge strane vrlo lako dostupna. A djeca kao djeca, znatiželjna su i nekontrolirano ih bacaju.

Zato još jednom apeliram na sve roditelje da ne daju novac djeci za kupovinu petardi. Nadam se i da će ih ova priča navesti da malo razmisle o tome, zaključila je majka ozlijeđenog dječaka.

Inače, u prošlogodišnjim Božićno-novogodišnjim praznicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji od petardi je ozlijeđeno 13 osoba, od čega dvije teže, a policija je zaplijenila više od 3200 pirotehničkih predmeta.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • febox 22.12.2016.

    kamo se okreneš možeš kupit petarde m a g n u m

  • Onlyblindseethetruth 21.12.2016.

    Gdje su imena djecaka koji su mu to napravili?!Sta se zalite na ozljede kada nista ne radite tim retardima koji bez ikakve brige nekom raznesu oko i mirno nastave sa zivotom.

  • kurdika 21.12.2016.

    Pa vi kupujte djeci petarde .

Komentiraj...
Vidi sve komentare