To je to što me zanima!

Umiljati i topli psi pomažu djeci svjedočiti na suđenju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ellie pruža utjehu žrtvama u najtežim trenucima. Za vrijeme svjedočenja. pas kraj djeteta-žrtve djeluje terapeutski. U SAD-u praksa postoji 7 god.
Vidi originalni članak

Zlatna retriverica Ellie pomogla je nedavno žrtvi silovanja u Seattleu da mirno svjedoči i bude kraj nje dok presuđuju njezinom napadaču. Ellie je posebno istrenirani sudski pas kojeg sudac ili tužitelj zovu ako procjene da će njezina blizina pomoći žrtvama i svjedocima. Praksu je uvela tužiteljica Ellen O. Neill prije sedam godina. U sudnicu je uvela istreniranog psa svog sina. Pomogao je djevojčici da svjedoči. Trend se proširio po cijelom SAD-u. Psi prolaze posebnu obuku kao i psi vodiči. U Houstonu imaju program 'Šape i red: Posebni pseći odjel' u kojem radi šest pasa. Oni odlaze po potrebi po cijeloj zemlji. Psihijatri su oduševljeni kako se istraumatizirana djeca otvaraju pred dva topla oka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • palača 24.02.2010.

    divno ,imam i ja psa kojeg sam spasio i znam kolko djeuje terapeutski

  • Clivia 24.02.2010.

    eto uvijek je silovatelj čovjek, a pas čuvar...kad pročitam da je pas napao čovjeka, pomislim: kako ironično...

  • Shewolf 24.02.2010.

    Ideja je odlična jer svi znamo kako suđenje može biti traumatično,kako za žrtvu, tako i za najmlađe...svaka čast...ali khm..zlatna retriverica....to baš i nije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare