To je to što me zanima!

Afera municija: Razriješili su i umirovili zapovjednike HRZ-a

Posljedica je ovo afere municija i istrage koja se vodi nakon našeg otkrića da su vojni piloti prošvercali i helikopterom prevezli muškarca, kojeg se sumnjiči za trgovinu streljivom
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović umirovila je brigadnog generala Matu Mikića, dosadašnjeg zapovjednika HRZ-a. Razrješen je i dosadašnji zapovjednik baze u Zemuniku, brigadni general Mario Pleša, piše Dnevnik.hr.
Predsjednica je na mjesto Mikića imenovala dosadašnjeg mu zamjenika brigadnog generala Michaela Križanca.

NOVI DETALJI VOJNOG SKANDALA Streljivo koje su zaplijenili se koristi na Kiowa helikopterima

Posljedica je ovo afere municija i istrage koja se vodi nakon našeg otkrića da su vojni piloti prošvercali i helikopterom prevezli muškarca, kojeg se sumnjiči za trgovinu streljivom, a koje je u pretresu imovine pronađeno i kod njih.

O OSTAVCI NE RAZMIŠLJA Afera za aferom: Damire, to jednostavno tako više ne meže

U utorak je sazvana izvanredna konferencija za novinare Mirka Šundova, načelnika Glavnog stožera, na kojoj će progovoriti i o ovoj aferi. 

Idi na 24sata

Komentari 197

  • Robija_1 26.11.2019.

    A što sa Hrvatskim šumama?

  • Mangup_ 26.11.2019.

    Čitam komentare i sve se ne mogu načuditi jesu li ljudi toliko nepismeni ili samo zlobni. Dakle ovako: ova dvojica što su smijenjeni i umirovljeni NEMAJU VEZE sa švercom koji se dogodio. Oni su smijenjeni i umirovljeni jer je vrhovna zapovjednica smatrala da, zbog nečega što se dogodilo pod njihovom ingerencijom, više nisu sposobni biti zapovjednici. To je njezino diskrecijsko pravo kao vrhovne zapovjednice, da smijeni ljude u zapovjednom lancu. Oni sami nisu sudjelovali u navedenom kaznenom djelu i nemaju nikakve veze s istim i ne mogu biti kazneno odgovorni za to. A ovi pak koji su umiješani u samo djelo će odgovarati kazneno, te će vjerojatno dobiti nečasni otpust iz OSRH.

  • ljubica ljubičica_1 26.11.2019.

    I ministr obrane je mora iz moralih razloga podnjet ostavku.Ko zna što se još događa u HV?

Komentiraj...
Vidi sve komentare