To je to što me zanima!

Umirovljeniku je djelatnik pošte ukrao 200.000 kuna

Radnik (47) u Poštanskom ured u Gračacu je krivotvorio potpis umirovljenika te je na taj nači ukrao novac. Mirovine je dizao od 2001. do 2004.
Vidi originalni članak

K.Š. (47), radnik u Poštanskom uredu u Gračacu je krivotvorio potpis umirovljenika te je na taj nači ukrao oko 200.000 kuna.
Ilija Z. nije godinama podizao svoju mirovinu jer se sporio s mirovinskim osiguranjem oko njezinog iznosa. Čim je spor završio, došao je po svoj novac. No, nedostajalo je više od 200 tisuća kuna. Još su mu rekli da je on svoju mirovinu godinama redovito podizao. Prijavio je slučaj policiji, a istraga je završila u ponedjeljak, privođenjem K.Š. istražnom sucu. On je, naime od listopada 2001. do listopada 2004. kao voditelj jednog odjela u Poštanskom uredu u Gračacu podizao mirovine i zaostatke mirovina na ime Ilije Z., a naloge i potvrde potpisivao Ilijinim imenom. Krivotvorio je potpis i lažne podatke dostavljao Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Tako je sebi priskrbio protupravnu imovinsku korist od više od 200 tisuća kuna, ali i kaznene prijave za pronevjeru i krivotvorenje isprava. K.Š. je još 2005. godine dobio otkaz s tog radnog mjesta upravo zbog pronevjera.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zeljk0 23.03.2010.

    niste napisali da je pušten na slobodu i da su novci još kod njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare