To je to što me zanima!

Umjesto 'Crvene četvrti', u Amsterdamu erotski kompleks

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema krenula je u čišćenje Crvene četvrti u koju dolaze brojni turist, često pijani i bez imalo poštovanja prema prostitutkama i stanovnicima, smatraju lokalne vlasti
Vidi originalni članak

Amsterdam planira izgradnju erotskog kompleksa koji bi činili klubovi, kazališta i drugi sadržaji posvećeni seksu ili hotel za prostitutke u sklopu preuređenja poznate Četvrti crvenih svjetiljki.

Hotel za prostituciju sa zatvorenim prozorima ili erotski centar su najizglednije opcije, prema gradskom vijeću Amsterdama čiji su planovi otkriveni u srijedu.

- Te opcije predstavljaju najveće prednosti i najmanje neprilika - smatraju gradski oci.

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema krenula je u čišćenje Crvene četvrti u koju dolaze brojni turist, često pijani i bez imalo poštovanja prema prostitutkama i stanovnicima, smatraju lokalne vlasti.

Halsema je rekla da je zabrinuta porastom tajne prostitucije oko tog čuvenog dijela nizozemske prijestolnice.

35 GODINA EROTIKE 'Jugoslavija je bila otvorenija nego što je današnja Hrvatska'

Posljednjih mjeseci grad je organizirao razgovore sa seksualnim radnicama, vlasnicima zgrada i drugim ljudima uključenima u prostituciju kako bi čuli njihova stajališta.

- Razmatra se nekoliko scenarija. Oni uključuju određivanje prostora za seksualne djelatnosti u našem gradu -  navelo je vijeće.

- Ako je prostor predaleko, veći je rizik za sigurnost i teži je nadzor. Mjesto mora biti lako dostupno javnim prijevozom - kažu u vijeću.

- Seksualni rad je normalan rad i nije nam namjera istjerati prostituciju iz grada - dodaju.

Dvije opcije koje se razmatraju su hotel za prostituciju ili erotski centar, odnosno superhotel koji bi pruža razne popratne usluge poput kozmetičkih i frizerskih salona te solarija.

Gradsko vijeće se nada da će donijeti plan prije ljeta.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Dalibor0704 19.02.2020.

    A da li su se sjetili otvoriti LGBT ulicu crvenih lampi? To je danas u trendu. Zamislite golog frajera u izlogu, a na vrata mu kuca muški bračni par sa djetetom. Gdje ćeš veću demokraciju.

  • umjereni pacifist 19.02.2020.

    zaostala nacija legalizirala je prostituciju i lake droge pa turisti cijelog svijeta, cijelu godinu posjećuju amsterdam a ne samo za advent. bez veze, samo rade gužvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare