To je to što me zanima!

Umjesto lozinki i pina: Računi se sada mogu platiti i selfiejem

Zahvaljujući novoj Mastercardovoj tehnologiji plaćanja kupci u desetak europskih zemalja odnedavno mogu internetske račune podmirivati selfiejem...
Vidi originalni članak

Zahvaljujući novoj Mastercardovoj tehnologiji plaćanja kupci u desetak europskih zemalja odnedavno mogu internetske račune podmirivati selfiejem.

Uklanjajući potrebu da se pamte razne zaporke, Mastercard je priopćio da se ubuduće biometrijske metode, poput otisaka prstiju ili facijalnog prepoznavanja, mogu koristiti za potvrdu identiteta korisnika.

Tehnologija je prikazana na svjetskom sajmu mobilne tehnologije u Barceloni još u veljači, ali je nakon probnog testiranja u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj, sada dostupna i u 12 europskih zemalja (Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Njemačka, Mađarska, Nizozemska, Norveška, Španjolska i Švedska).

Od iduće godine postupno će se uvoditi i u druge svjetske zemlje.

"Mastercard ovime uklanja potrebu pamćenja zaporki i dramatično ubrzava brzinu plaćanja i sigurnost", navodi se u priopćenju tvrtke.

"Vlasnik kartice može potvrditi identitet koristeći se skenerom otisaka prstiju na pametnom telefonu ili tehnologijom prepoznavanja lica snimanjem selfieja", dodaje Mastercard.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Caffe-bar Gemini 12.10.2016.

    Ovo je glupo i rizično, jer danas se mogu izraditi maske 3d printanjem. Plaćanje tim načinom mogu biti za manje račune, kako bi bile neisplative prevarantima za zloporabe.

  • BettyWales 10.10.2016.

    kaže se da snapchat filteri grade bazu datoteka lica svojih korisnika, podatke može koristiti država i tajne službe pa ne postoji mogućnost bijega u slučaju ako se stvori policijska držva koja bi eliminirala svoje protivnike jer su danas kamere gotovo posvuda

  • Rasplodni bik 10.10.2016.

    A tek cipiranje kad dode?To ce biti super.

Komentiraj...
Vidi sve komentare