To je to što me zanima!

Umrla zbog antibebi pilula, nisu joj rekli za trombozu

Helen je ginekolog preporučio da promijeni pilule zbog bolnih menstruacija. Nije ju upozorio da bi mogla dobiti trombozu. Umrla je tri mjeseca poslije
Vidi originalni članak

Britanka Helen Schofield (33) prestala je uzimati kontracepcijske pilule Celeste jer joj je njezin ginekolog za bolne mjesečnice preporučio da uzme pilule Dianette. Nije ju upozorio na opasnost tromboze koju mogu izazvati te pilule. Pilule Celeste u Hrvatskoj se prodaju kao Diane-35. Tri mjeseca poslije Helen se srušila nasred ulice dok se s majkom vraćala kući iz banke, gdje je položila novac za svoju novu kuću. Preminula je odmah. Obdukcija je pokazala kako je Helen imala ugrušak u nozi koji se zatim razvio i završio u njezinim plućima, gdje je začepio arteriju. Liječnici su rekli kako se ugrušak stvorio zbog kontracepcijskih pilula. Njezina majka za smrt kćeri krivi njezina ginekologa jer ju nije pravovaljano savjetovao o opasnostima tih pilula. Dianette, koje ginekolozi većinom propisuju za uklanjanje akni, ubile su i 17-godišnjakinju iz Engleske koja ih je uzimala kako bi imala što manje prištića.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marmar 26.06.2009.

    isprovocirana ovakvim komentarima tipa \"da se pazila ovo joj se nebi desilo\" jednostavno moram reagirati. dakle ja sam pila kontracepcijske pilule cilest cca 6mjeseci radi policisticnih jajnika. Moj ginekolog (kojeg necu imenovati) slovi kao jedan od najboljih u Zagrebu pa mi je ipak prepisao pilule kao dio terapije, uz naravno kompletnu krvnu sliku koju sam prthodno napravila. krvna slika je pokazala da kod mene nema pretjerane koagulacije krvi i da nisam u rizicnoj skupini za trombozu. ipak krvne pretrage sam radila svaka 2 mjeseca upravo zbog straha od tromboze. sta da vam kazem nego da sam zavrsila nedugo u bolnici sa trombozom od koje cu se jos dugo oporavljati. uvijek sam mislila da nece grom u koprive i da je tromboza nesto sto se ne desava cesto, no u bolnici sam vidjela da je to itekako cesto, a masa tih djevojaka se pazila i kontrolirala. tek toliko od mene. pozdrav

  • babyy 26.06.2009.

    kao prvo pilule se ne uzimaju samo za da bi se sprijecila trudnoca ili zbog akni,nego se cak i neki tumori ljece njima. Osobno njima odrzavam zeljezo preko 20 koje je inace 1 ali svakih 6mjeseci kontoliram krv i koalugaciju ako nesto nebi stimalo,samo da je koleserol povisen morala bih prestat. Eto bez nijh nemogu jer mi nesto crpi željezo iz organizma a to nesto nikako da otkriju.

  • real 26.06.2009.

    zasto za akne uzimaju te otrove...jednostavno nek uradi partneru felacio i nek namaze lice spermom i nema akni...nek pitaju bake kako su se nekada rjesavali akne..

Komentiraj...
Vidi sve komentare