To je to što me zanima!

Umrla žena kojoj su prerezali arteriju, Varga zatražio istragu

Ministar zdravlja Siniša Varga odmah je naredio hitnu istragu slučaja, a liječniku koji je operirao u bolnici u Novoj Gradiški zabranjeno je obavljanje zahtjevnijih operacija
Vidi originalni članak

Ljubica Murat (61) iz Novske umrla je u petak u bolnici u Slavonskom Brodu. Obitelj će tražiti obdukciju. 

Ljubici je u travnju u novogradiškoj bolnici liječnik tijekom operacije kuka probio čašicu kuka i mišić. Tijekom operacije greškom su ušli i u trbušnu šupljinu te joj presjekli arteriju. Toliko je krvarila da su joj morali dati sedam litara krvi kako bi joj spasili život. Nakon toga utvrđeno joj je i trovanje krvi.

Novi kuk također nije dobro postavljen pa je obavljena još jedna operacija. Osim sepse, pacijentica je dobila dekubituse po nogama, rukama, leđima i kukovima, a rana od operacije kuka nikada nije zarasla. 

Ministar zdravlja Siniša Varga je, neslužbeno doznaje Večernji list, naložio hitnu istragu slučaja. Liječniku koji je operirao preminulu pacijenticu, sanacijski upravitelj Opće bolnice u Slavonskom Brodu zabranio je obavljanje složenijih operativnih zahvata odmah nakon neuspjele operacije. 

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Jura963 07.09.2014.

    Uz pravilnu njegu niti jedan pacijent ne bi smio dobiti dekubitus ;dakle uz fatalnu pogrešku pri operaciji niti post operativni tok nije prošao kako treba.

  • saboteur1986 06.09.2014.

    A još se bune da imaju male plače....dok su nam ovakvi doktori sa Bosanskom diplomom jao si ga nama...

  • petar4veliki 06.09.2014.

    Moj sada već pokojni brat jedne noći je zaprimljen u bolnicu radi jakih bolova u trbuhu.Napravljeno mu je nekoliko ultrazvuka abdomena ali doktori nikako nisu mogli ustanoviti što mu se događa,od čega se znoji i od čega se savija od bolova u trbuhu.Napominjem da je u bolnicu zaprimljen negdje oko 1i 30 po noći na hitnom traktu u Riječkoj bolnici.Kako mu do ujutro nisu mogli ili nisu znali odrediti dijagnozu i reći što mu se ustvari događa,držali su ga na odjelu do drugog dana,tj istog dana do 20 sati uvečer,te su mu tada napravili operativni zahvat na trbuhu.Nakon operacije ustanovili su kako mu je žučna kesica prazna,a žučna tekućina razlivena po unutrašnjosti organizma.U slijedećim danima dobio je sepsu,sve se zakompliciralo,da bi mu nakon 15 dana mučenja opet pozlilo ( još uvijek u bolnici )opet je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu,iako mu više nije bilo pomoći,s obzirom da mu je od razlijevanja žučne tekućine izgorjela praktički cijela unutrašnjost organizma(crijeva,pluća želudac,i sve ostalo što je bilo u kontaktu sa žučnom tekućinom).Na toj "drugoj" operaciji nije preživio ,a ja sam mišljenja da su doktori njega jednostavno uspavali jer nisu imali drugog rješenja.Mog brata više nema i nitko za takve pogreške ne odgovara,a lijepo su dali zakletvu da će ljudima pomagati.Ima i izuzetaka.Uglavnom jadan onaj koji im padne u ruke i ako nema malo sreće kao moj brat ,taj je gotov.Sva sreća da neznam koji doktor nije dobro odradio svoj dio posla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare